Tallinna lennujaamast saab suvel lennata 36 sihtkohta

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Konstantin Sednev

Märtsi lõpus läks Tallinna lennujaam üle suvisele lennugraafikule, mis tõi kaasa regulaarlendude kasvu 36 sihtkohani.

Regulaarlendudele saab pileteid osta otse 15 lennufirma kodulehelt ja lisaks tehakse tellimuslende, millele saab pileteid osta reisibüroodest, teatas Tallinna lennujaam.

Tallinna lennujaama juhatuse liikme Eero Pärgmäe sõnul lähevad nii lennujaam kui ka lennufirmad suvele vastu optimistlikult. «Kui veel eelmisel aastal nägime suurt koroonapiirangute mõju, siis 2022. aasta suvine lennuplaan on kindel märk sellest, et lennundus on taastumas, inimestel suur soov taas reisida ning lennufirmadel huvi pakkuda uusi ja huvitavaid sihtkohti,» märkis ta.

Pärgmäe tõi välja, et mitme lennufirma kinnitusel töötavad Tallinna liinid edukamalt kui nende liinivõrgustiku keskmised. Tema sõnul on näha ka reisijate kindlustunde taastumist.

«Inimesed on taas lennureisid leidnud ning varasem käitumismuster on taastumas. Kui eelmisel aastal nägime, et reisi planeerimise periood oli vaid 2–3 nädalat ette, siis nüüd on see juba keskmiselt 4–8 nädalat,» rääkis Pärgmäe.

Lennufirmad taastavad suve eel hoogsalt varasemast ajast tuttavaid lennuliine ja avavad ka uusi. Näiteks alustas märtsis Wizz Air lende Veneetsiasse ning Ryanair Nürnbergi ja taasavas lennud Dublinisse. Wizz Air taastas lennuplaanis olnud liini Napolisse ja Rooma ning taasalustas lende Oslo Torpi, Aegean Airlines alustas taas lende Ateenasse. AirBaltic lendab sellel suvel 13 sihtkohta.

Uue lennufirmana alustas Tallinn-Antalya liinil SunExpress. Tellimuslende tehakse Türgi kuurortidesse, Kreeka saartele ja Vahemere sihtkohtadesse. Sel suvel saab pakettreisi ja otselennuga Montenegrosse, Portugali, Madeirale ja Tuneesiasse.

Pärgmäe tuletas meelde, et vaatamata koroonaolukorra paranemisele ning viirusreeglite leevenemisele või kaotamisele tuleks jätkuvalt enne reisile suundumist vaadata üle sihtriigis kehtivad nõuded. «Soovitame enne reisi sihtriigi reeglitega tutvuda lennujaama kodulehel IATA Timaticu rakenduse kaudu või Reisi Targalt lehel. Samuti tuleks lennufirma kodulehelt üle kontrollida, kas ja millised ennetusmeetmed kehtivad õhusõiduki pardal,» toonitas Pärgmäe.

Suvine lennuplaan kehtib 27. märtsist kuni 29. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles