Kõik Eestis müüdavad Kinderi maiustused kutsutakse tagasi

Copy
Kõik pildil nähtavad Kinder maiustused kutsutakse tagasi - kahtlustatakse kokkupuudet salmonella bakteriga.
Kõik pildil nähtavad Kinder maiustused kutsutakse tagasi - kahtlustatakse kokkupuudet salmonella bakteriga. Foto: IMAGO/Federico Pestellini/Scanpix Baltics

Ehkki varem teatas põllumajandus- ja toiduamet, et salmonellakahtluse tõttu kutsutakse Prismas müüdavad Kinderi tooted tagasi, siis nüüd kutsutakse tagasi juba pea kõik Eesti kauplustes müüdavad Kinderi maiustused. 

Eesti erinevatesse kauplustesse on jõudnud Belgia tehases toodetud Kinder kaubamärgi maiustused, mis eemaldatakse ennetava meetmena müügilt: Belgia võimud andsid reedel korralduse sulgeda Kinderi šokolaadivabrik, kust sai alguse mitut Euroopa riiki ja Ühendriike tabanud salmonelloosipuhang.

Tagasi ei kutsuta Poolas toodetud Kinder Surprise 20g üllatusmuna, millel on originaalfooliumil eestikeelne tekst ning kus on maaletoojaks märgitud AS Mobec, kuna need maiustused on toodetud teises tehases. 

«Lisaks AS Prisma Peremarket kauplustele on erinevad Belgias toodetud Kinder kaubamärgi tooted jõudnud ka näiteks Maxima Eesti OÜ ja Rimi Eesti Food AS kauplustesse. Edasimüüja on antud tooteid müügile saatnud üle Eesti ning toodete müügilt eemaldamisega tegeletakse,» selgitas põllumajandus- ja toiduameti peaspetsialisti Triinu Allika.

Kõik võimalikud saastunud toodete partiid eemaldatakse müügilt. Tarbijatel, kes on kõnealustest partiidest endale tooteid soetanud, on õigus pöörduda kaebusega kaupleja poole, kust toode osteti.

Kinder tooteid seostatakse võimaliku saastumisega Salmonellaga ja salmonelloosi haigusjuhtumitega mitmes Euroopa riigis, sealhulgas Suurbritannias, Saksamaal, Iirimaal, Norras, Hollandis, Luksemburgis, Rootsis ja Prantsusmaal.

Salmonelloos on nakkushaigus, mida põhjustab Salmonella bakter. Salmonellad on looduses laialt levinud mikroorganismid, mis esinevad loomade seedetraktis, aga ka linnumunades, toorpiimas ja mujal loomsetes ning mitteloomset päritolu toiduainetes.

Salmonella on toidul märkamatu ega muuda toidu lõhna ja maitset. See on kõige sagedamini esinev bakteriaalne toidumürgitus. Salmonelloosi ennetamiseks tuleb täita isiku- ja toiduhügieeninõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles