ÜLESKUTSE Anna teada Venemaa toodetest (9)

Tarbija24
Copy
Borjomi vee müük.
Borjomi vee müük. Foto: Erakogu

Kaupmehed lubasid pärast Ukraina sõja puhkemist Venemaa ning Valgevene kaubad müügilt eemaldada, et mitte idanaabri ning tema liitlase sõjamasinat toita.

Veidi hiljem vabandati, et juba väljaostetud kaupade müümata jätmine tootjat ei mõjutaks ning lubati pärast olemasolevate müümist uusi kaupu mitte enam osta.

Nüüdseks on sõda kestnud juba 44 päeva ning varasemad kaubad peaksid olema müüdud. Kas aga kaupmehed oma sõna peavad või on kasum siiski olulisem?

Et sellest aru saada, palume oma lugejate abi. Kui käite kaupluses ja leiate mõne Venemaal või Valgevenes valmistatud toote, siis pildistage ning saatke info meile aadressile tarbija@postimees.ee.

Palume meile varasemaid pilte mitte saata, ootame värskeid fotosid ning üleskutse kehtib 17. aprillini.

Silmas tuleb pidada, et oluline on just tootjamaa, sest kirillitsas tekst võib olla ka Ukrainas toodetud kaupadel. Samuti saab tootjamaad tuvastada kaubakoodi alusel. Venemaa kolm esimest numbrit on 460-469 ning Valgevenel 481.

Borjomi mineraalvesi läheb samuti arvesse, sest kuigi vesi tuleb Gruusiast, on selle omanikfirma Kremlile lähedane Alfa Group.

Nädala pärast teeme laekunud fotodest kokkuvõtte. Võitjad, kuigi negatiivses kontekstis, saavad auhinna «Vene sõjamasina toetaja».

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles