Kallines väljaspoolt ELi saabuvate pakkide deklareerimine

BNS
Copy
Postipakid Omniva pakisorteerimise keskuses.
Postipakid Omniva pakisorteerimise keskuses. Foto: Jaanus Lensment/Eesti Meedia

Alates 1. aprillist maksab kolmandatest riikidest ehk väljastpoolt Euroopa Liitu (EL) saabuvatele saadetistele manuaalse deklaratsiooni vormistamine 15 eurot.

Manuaalselt vormistatakse deklaratsioonid üle 150 euro väärtusega saadetisele, aga ka väiksema väärtusega saadetisele, mis sisaldavad piirangutega kaupa või mille puhul on Omniva volitatud saadetist deklareerima paberkandjal või e-kirjaga edastatud volikirjaga, teatas Omniva kaubamärki kasutav riiklik logistikafirma Eesti Post.

Kõik kolmandatest riikidest saabuvad saadetised – nii internetipoest tellitud ostud kui ka teiselt eraisikult saadud kingitused tuleb deklareerida. Inimesed saavad ise deklareerida oma saadetisi tasuta maksu- ja tolliameti e-teeninduses ja esindustes.

Omniva osutab teenust neile, kes soovivad osta deklareerimisteenust mugavusteenusena, aga ka juhul, kui puudub e-teenuse kasutamise võimalus või oskus. Viimasel juhul tuleb kaup manuaalselt deklareerida ning selliste saadetiste puhul saab maksude ja tolliteenuse eest tasuda ainult paki väljastamisel postkontoris.

Kuni 150-eurose väärtusega kaupade deklareerimine e-teeninduses käib automaatselt ja selle hind kliendi jaoks ei muutu. Automaatse e-deklaratsiooni hind 2,35 eurot jääb samaks.

Alates 1. aprillist laienesid deklareerimise võimalused ja uue teenusena lisandus tagastusdeklaratsiooni vormistamine. Teenus on mõeldud Eestist ajutiselt välja saadetud toodete riiki tagasi deklareerimiseks. Peamiselt lähevad siia alla garantiiremondiga seotud kaubad. Teenuse hind on 15 eurot.

Lisandus ka deklaratsiooni muutmine, sealhulgas kauba poolitamine või tühistamine saaja soovil. Teenuse hind on 35 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles