Kreekas piiratakse jahu ja päevalilleõli müüki

Tarbija24
Copy
Jahu
Jahu Foto: Elmo Riig

Kreeka on seadnud müügipiirangu jahule ja päevalilleõlile, sest nendega varustamine on sõja tõttu keeruline, vahendab Fortune.com.

«Nende toodete müügipiirangud on ainult ettevaatusabinõu, kuna meie kliendid on sõja pärast mures. Tahame olla kindlad, et saame ka tulevikus klientidele kaupa pakkuda,» selgitas asja AB poeketi esindaja.

Kreeka arenguminister Adonis Georgiadis kinnitas, et mõne kauba järele on nõudlus viimastel nädalatel kasvanud 200 protsenti, kuna inimesed tahavad aegsasti varusid täiendada. «Lisaks energiale on sõjas kõige rohkem mõjutatud ka jahu ja päevalilleõli. Nendest on juba terves Euroopas puudus,» lisas Georgiadis.

Georgiadis kinnitas eelmisel nädalal Kreeka parlamendi ees, et riigil on piisavad toiduvarud mitmeks kuuks, kuid koostöös kauplustega tuleb vältida näiliste puudujääkide tekkimist, mis võib tagant tõugata hinnatõusu kiirenemist.

Hispaanias on viimase kuu jooksul olnud mõnel pool puudus ka munadest ja piimatoodetest. Suuremad kauplusteketid on hakanud piirama päevalilleõli müüki. Kaupade kättesaadavust on mõjutanud ka streikivad autojuhid, kes nõuavad suuremat palka ja paremaid töötingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles