Venemaa uus turismiliik – pangakaarditurism

Tarbija24
Copy
Visa pangakaardid.
Visa pangakaardid. Foto: MAXIM ZMEYEV

Venelased ei saa välismaal enam Visa või Mastercardiga maksta, võtta pangaautomaadist sularaha ega Internetis ostelda. Nüüd on seal hakatud välismaise pangakaardi hankimiseks korraldama turismireise. 

Teatavasti lõpetasid Visa, Mastercard ja American Express oma tegevuse Venemaal ning sanktsioonidega lülitati osa Venemaa pankasid välja rahvusvahelisest maksesüsteemist SWIFT. Kuni kaartide aegumiseni saab Venemaa pangakaarte sealse maksesüsteemi Mir kaudu siiski kasutada, vahendab trip.ee.

Välismaal reisides on venemaalastel ainus võimalus kasutada sularaha. Kuid ka siin on probleem: kuni 9. septembrini on Venemaa pankadel keelatud eraisikutele välisvaluutat müüa ja välisvaluuta kontolt raha väljavõtmine on piiratud.

Praegu on kõige lähemaks alternatiiviks hankida Visa või Mastercardi pangakaart mõnes välisriigis. Taoline nõudlus pole Venemaa reisifirmadel märkamata jäänud ja turule on ilmunud reisipaketid, mille põhiline eesmärk pole mitte tutvumine kohalike vaatamisväärsustega, vaid rahvusvaheliselt toimiva plastikutüki hankimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles