Müü oma auto maha ja saad selle eest rohkem raha, kui aastate eest maksid

Adele Johanson
Copy
Kasutatud autode müügiplats.
Kasutatud autode müügiplats. Foto: Elmo Riig

Kui võrrelda kasutatud autode hindu täna ja paar aastat tagasi, siis on just odavamad autod tublisti kallimad kui veel mõne aasta eest. Paar aastat tagasi ostetud auto võib täna kasumiga maha müüa.

Selleks, et asjas selgust saada, sai tänaseid hindu auto24.ee lehel võrreldud paar aastat tagasi alla laetud hindadega. Kuna kahte täpselt samasugust autot on keeruline leida, siis tuli võrrelda igast mudelist kõige soodsamat sama vana sõidukit.

Kui auto sai ostetud paar aastat tagasi, on muidugi põhjust rõõmustada. Kui see täna maha müüa, siis pole auto väärtus selle aja jooksul langenud, pigem vastupidi. Parimal juhul on auto selle ajaga oma ülalpidamiskuludest suure portsu tagasi teeninud. Kui plaanid aga autot osta, siis võib asjade selline seis kurjaks teha.

Kui 2020. aastal võis 4 aastat vana Toyota Aurise saada parimal juhul 6890 euroga, siis nüüd algavad sama vanade Auriste hinnad 13 000 eurost. Pisikeste Yaristega on lood sarnased. 2020. aastal algasid 4 aastat vanade Yariste hinnad 7999 eurost, täna maksab kõige soodsam neist rohkem kui 10 000 eurot.

Ka Škodade omanikud võivad rõõmustada. Kui ostsid 2020. aastal neli aastat vana Škoda Octavia Ambitioni, siis võisid selle saada hinnaga 6500 eurot. Täna maksab kõige odavam 2016. aasta Škoda Octavia Ambition 10 000 eurot. Ehk siis saaks ostetud auto korraliku kasumiga rahaks teha. 

Kallis kütus pole inimeste meelt muutnud

Võiks arvata, et pööraselt kallis kütus on kasvatanud Eesti inimeste huvi piinlikult pisikeste, kuid säästlike sõidukite vastu, aga ei. Üks ja sama Smart Fortwo otsib uut omanikku juba mitu head aastat.

Kallid kütusehinnad pole inimesi eemale peletanud ka Volkswagen Touaregidest, mille vanemad versioonid võtavad linnas ummikutes passides kütust peaaegu et «liiter ja meeter». Kõige odavam 5 aastat vana Touareg on praegu müügis hinnaga 28 000 eurot. Paar aastat tagasi võis sama vana Touaregi endale saada 16 900 euro eest.

Kallimad autod pole sellist hinnarallit teinud 

Kõige odavam 2016. aasta Lexus CT maksis paar aastat tagasi 16 900 eurot ja kõige krõbedam pakkumine oli siis hinnaga 19 900 eurot. Täna algavad mõne aasta vanuste Lexus CTde hinnad 21 900 eurost.

Kasvanud on ka kallimate autode hinnad, aga mitte sellise pöörase hooga ning turu selles otsas on näha ka langusi. 3 aastat vana Porsche Panamera oli 2020. aastal müügil 72 400 euroga. Täna on müügil üks nii vana Panamera hinnaga 117 000 eurot. 

Kõige soodsam 5 aastat vana Mercedes-Benz S 500 on täna müügis hinnaga 59 900 eurot. Paar aastat tagasi sai kõige odavama S 500 57 000 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles