Lugeja kirjutab: ostsin poest tühja õllepurgi

Tarbija24
Copy
Tühi õllepurk
Tühi õllepurk Foto: Erakogu

Postimehele kirjutas lugeja, kes pahaaimamatult ostis poest tühja õllepurgi. Saku õlletehas selgitab, kuidas selline asi juhtuda võis. 

Lugeja kirjutas, kuidas ta ostis 10 pooleliitrist Carlsbergi õlut. Kodus selgus aga, et üks õllepurk oli küll kinnine, aga täiesti tühi. Nii on võimalik seda ka avamata lihtsa vaevaga mõlkida. 

Saku õlletehase kvaliteedisüsteemide spetsialist Tiiu Hansoni sõnul on õlu ilmselt purgist välja lekkinud. «Kinnitame, et meie õlletoodang on pideva ja sagedase kvaliteedikontrolli all. Purgiliinil on mitmed kontrollseadmed, mis kontrollivad kõiki villimise etappe, seejuures alatäitega purgid eemaldatakse automaatselt. Sellest tulenevalt on äärmiselt ebatõenäoline, et kinnine tühi purk võis tekkida tootmise käigus,» Hanson.

Pildi järgi on küll keeruline põhjust hinnata, aga tema sõnul on võimalik, et kõnealune purk võis saada kahjustada mõnes transpordiahela osas. «Ilmselt sellest tingituna on tekkinud purgile mikroauk, mida vaatluse tulemusel on raske märgata, kuid on piisav, et toode võiks purgist välja lekkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles