Peatselt saab elektri hinna viieks aastaks fikseerida (1)

Adele Johanson
Copy
Tuulik
Tuulik Foto: Sander Ilvest

Eesti Energia hakkab pakkuma kodutarbijatele kohalike tuuleparkide baasil fikseeritud hindadega elektrit. Nüüdsest on võimalik elektri hind kuni viieks aastaks lukku lüüa.

Eesti Energia juhatuse liikme Agnes Roosi sõnul on pikaajalised lepingud kujunenud äriklientide seas väga populaarseks ning tal on hea meel, et nüüd on võimalik pakkuda lahendust ka eraklientidele.

Seni on eraklientidel olnud võimalus elektri hind fikseerida kuni kolmeks aastaks. 

«Elektri hind on viimastel kuudel hüppeliselt kõikunud ja kõigub ka edaspidi. Suur osa kliente soovib oma kodukulusid pikemalt ette planeerida ega taha olla elektribörsi meelevallas. Võimalus elektrikulu viieks aastaks fikseerida on tänases teadmatust täis maailmas unikaalne. Lihtsustatult öeldes annab uus pakett elektrile hinnalae ka siis, kui riiklikud toetused lõppevad,» selgitas Roos.

Eesti Energia lubab, et viieaastase lepinguperioodi jooksul kokkulepitud hind ei muutu. Klientide tarbitud elekter on toodetud Enefit Greeni taastuvenergia tootmisüksustes.

«Möödunud talv näitas, et taskukohase elektrihinna saavutamiseks on tuuleparke meie piirkonda kiirtempos juurde vaja. Pikaajalised lepingud aitavadki kaasa uute tuuleparkide kiiremale kerkimisele. Arendajad saavad seeläbi investeeringu tegemiseks kindluse, et toodetud elektrile on ostja olemas,» lisas Roos.

Ettevõtete seas on pikaajalised elektripaketid väga populaarsed. Selle lahenduse on valinud ligi tuhat ettevõtet üle kogu Baltikumi. Teiste hulgas on pikaajalise lepingu sõlminud Telia Eesti, Levira, Eesti Pagar, Dagöplast ja Aqva Spa.

Eesti Energia klientide seas on ligi kolmandik valinud börsihinnal põhineva paketi. Ülejäänud kaks kolmandikku on enda hinna fikseerinud ning seega börsihinna hüpetest vähem puudutatud. Börsipaketi valinud kliente on enim 40–49-aastaste vanuserühmas. Kõige rohkem fikseerivad elektrihinda eakamad kliendid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles