Kust saab tatart ja soola ning kui palju see maksab?

Adele Johanson
Copy
Tatramüük Prismas
Tatramüük Prismas Foto: Erakogu

Paljudes kauplustes on tatra- ja soolalett lage. Kaupluste sõnul pole muretsemiseks põhjust, kuid inimesed ostavad sellest hoolimata hoogsalt kuivaineid kokku. Millistest kauplustest praegu soola ja tatart saab?

Kiire tiir Harjumaal kinnitas, et nii soola kui ka tatart on tänini saada Prismas. Tatart on välja pandud koguni euroalustel, sest huvi selle vastu on tublisti kasvanud. Aga ka hind on kõvasti krõbedam kui veel veebruaris. Siis maksis kilo tatart Prisma e-poes 1 euro 39 senti, nüüd on Leedust pärit Minu tatrapakid müügil hinnaga 2,49 eurot ja Tartu Milli tatar koguni hinnaga 3 eurot ja 49 senti kilo.

Ka Prisma soolavarud tundusid päris head. Hispaaniast pärit peeneteraline Meira meresool oli hinnaga 89 senti kilo ning jämedama teraga sool 55 senti kilo. 

Tatart ja soola oli pakkuda ka Coopil. Tartu Milli tatar oli hinnaga 3 eurot ja 39 senti. Omakaubamärgi Säästu tatart pakuti 1 eurot ja 95 sendi eest. Coop müüs Meira meresoola hinnaga 65 senti kilo. 

Tatrapakid Coopis
Tatrapakid Coopis Foto: Erakogu

Lidlis oli müügil eriti hea hinnaga jodeeritud sool. See maksis 21 senti kilo. 99-sendised tatravarud olid Lidlis aga lõppenud – seda vaatamata müügipiirangutele, mille kohaselt sai igaüks poest kaasa ainult 5 pakki soola või tatart.

Soola müük Lidlis
Soola müük Lidlis Foto: Erakogu

Rimi tatraletid olid hõredad, kuid midagi seal siiski leidus. Omakaubamärgi tatar maksis seal 2 eurot ja 19 senti kilo. Neli 100-grammist tatrapakikest oli aga hinnaga 99 senti. 

Grossi poe soolariiulil oli Himaalajast pärit roosat soola hinnaga 1 euro ja 98 senti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles