Omniva: Venemaaga jätkub osaliselt universaalne postiteenus

BNS
Copy
Omniva postkast.
Omniva postkast. Foto: Mihkel Maripuu

Omniva kaubamärki kasutav riiklik logistikafirma Eesti Post teatas, et seoses Ukraina sõja algusega peatunud posti- ja pakiteenus Venemaale jätkub esmaspäeval osaliselt.

Venemaale saab saata universaalse postiteenuse saadetisi – standardpakk, tähtmaksikiri, lihtmaksikiri, standardkiri täht ja standardkiri liht. Suletuks jäävad EMS kullerteenus, äri tähtmaksikiri, äri lihtmaksikiri, ärikiri standardkiri täht ja ärikiri standardkiri liht.

Omniva on lõpetanud Venemaalt saabuvate perioodiliste väljaannete kande ning nende väljaannete tellimuste vastuvõtmise. Ka ei saa teha Venemaaga Western Unioni tehinguid.

Postivahetus Ukraina Postiga on Omniva teatel kaootiline ja mõjutatud sõjast Ukraina territooriumil. Ukraina Post käib vastavalt võimalustele Poolas postil järel. Ukrainas avatud postiasutuste kohta saab infot Ominva kodulehelt.

Õhuruumide piirangud põhjustavad häireid ka saadetiste saatmisel Kesk-Aasia riikidesse, kuhu varem käis saadetiste vedu läbi Venemaa või Venemaa õhuruumi kaudu.

Valgevenega toimib posti- ja pakiteenus mõlemas suunas. Valgevenega ei saa teha Western Unioni tehinguid.

Ominva toimetab jätkuvalt kohale Aasiast tulevaid pakke Baltikumi ja lähipiirkonda. Alates Ukraina sõja algusest toimub see uuendatud lennuplaani järgi seoses rahvusvaheliste sanktsioonidega Venemaale.

Hiinast pakke lennutavad firmad lendavad ümber Venemaa ja ainult Hiina Rahvavabariigis registreeritud lennukid saavad hetkel otse üle Venemaa lennates tuua kaupu Hiinast Euroopasse. Hetkel see ei mõjuta lõpptarbijate tarneaegu, sest lennatakse iga päev ning pakid jõuavad ka edaspidi kiirelt kohale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles