Maxima kehtestas osale kaupadele müügipiirangu

Adele Johanson
Copy
Maxima kauplus
Maxima kauplus Foto: Elmo Riig

Teatud kuivaineid saab Maximast osta nüüd kuni 10 või 12 paki kaupa. Piirang kehtib Maxima kõigis 83 Eesti kaupluses.

Mõningaid kuivaineid saab Maxima poodidest osta nüüd kuni 10 või 12 paki kaupa. Piirang kehtib Maxima kõigis 83 Eesti kaupluses. Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Tiia Schapel kinnitab, et kaupa jagub kõigile, ent samas ei soovi poekett makarone ja nisujahu hulgi müüa, sest soodsad hinnad on mõeldud just jaeostjatele.

«Jaeketina müüme sageli mõningaid tooteid isegi odavamalt, kui on selle sisseostuhind või tooraine,» rääkis Schapel. Häda oli selles, et soodsa ­hinnaga ­kaupu hakkasid kokku ostma ka hulgi­müüjad.

«Töötame selle nimel, et Eesti inimestel oleks toit laual tasku­kohaste hindadega. Oleme lubanud ka üleüldise hinnatõusu tingimustes hoida igapäevase ostu­korvi tooted odava hinnaga,» kinnitas Schapel.

Tooted, millele kehtib 5. märtsist ostja kohta korraga 10 või 12 tk piirang, on valdavalt Maxima omamärgitooted, mida turustatakse kas Extra Line’i või Optima Linja kaubamärgi all.

Nende hulgas on tatar (800 grammi), aurutatud riis (800 grammi), kaerahelbed (400 grammi), nisujahu (2 kilo), makaronid sarvekesed (400 grammi), makaronid spiraalid (400 grammi), spagetid (400 grammi), suhkur (1 kilo) päevalilleõli (1 liiter ) ja rapsiõli (1 liiter).

«Üldiselt ei ole inimesed hakanud toiduaineid varuma. Jah, on kasvanud nõudlus kuivainete järele, kuid tegu on tavalise müügikoguste kasvuga.»

Grossi poes kehtivad samasugused piirangud juba aastaid. Poeketi omaniku Oleg Grossi kinnitusel need piirangud ka jäävad.

«Keegi ei oska kaupluses ­hulgi­oste ette planeerida. Kui keegi ostab kõik tooted ära, siis teine tuleb õhtul töölt ja talle enam ei jätku,» selgitas Gross. «Tuleb lasteaed ja ostab poe hapukoorest tühjaks. Teised kliendid ütlevad, et mis kuradi pood see teil on, isegi hapukoort ei ole!» kirjeldas ta võimalikku juhtumit.

Piirangud on Grossi kinnitusel ainult kaupadel, mida tavakliendil pole tarvis suurtes kogustes varuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles