Eesti vabalevisse jõuab uudistekanal Україна 24

BNS
Copy
Televiisori vaatamine.
Televiisori vaatamine. Foto: Glenn Carstens-Peters / Unsplash

Reede pärastlõunal lisab Levira Eesti vabalevisse Ukraina TV-kanali Україна 24.

Україна 24 on vabalevi kanalite loetelus positsioonil number 11.

Vabalevis saab Україна 24 vaataja valida ukrainakeelse originaalheli kõrval kas vene- või inglisekeelse helikanali, teatas Levira.

Україна 24 jõuab ka Elisa Klassik üle-õhu-teenusesse. Kui kanal ei teki automaatselt, tuleb oma seadmele teha uus kanaliotsing. Kanalit saab vaadata internetis aadressil https://u24.ua.

«Uue kanali lisandumine on oluline Eestisse jõudnud põgenikele, kes saavad TV-uudiseid kodumaalt. Neil on nüüd tasuta juurdepääs ukrainakeelsele sisule ka juhul, kui interneti- või kaabeltelevisiooni võimalus elukohas puudub,» ütles Levira tehnoloogia- ja IT direktor Kristo Kaasan.

Kaasani sõnul on peale Ukraina sõja algust Eesti vabalevis olevate kanalite arv peaaegu kahekordistunud. «Levira on astunud kiireid samme, et tuua vabalevisse uusi kanaleid: enne Україна 24 lisandusid venekeelne Euronews ning inglisekeelne France 24, nii et praeguseks on vabalevis juba seitse TV-kanalit. Jätkame tööd selle nimel, et kanalite valik ka edaspidi suureneks,» märkis Kaasan.

Україна 24 puhul on tegu juba mitmenda Ukraina kanaliga Eesti telelevis. ERR vahendab Jupiteris ukrainakeelset uudistekanalit ICTV ning inglisekeelset 1+1 Internationali. Viimati nimetatud kanali ning Inter+ leiab lisaks Elisa teenustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles