Selver: paljud Vene ja Valgevene kaubad asendust ei vajanudki

BNS
Copy
Järve Selver Tallinnas.
Järve Selver Tallinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Selveri teatel ei vajanud paljud sanktsioneeritud Vene ja Valgevene kaubad asendustooteid, kuna sortiment enamikus kategooriates oli juba niigi suur.

Selveri kommunikatsioonijuht Rivo Veski tõi näiteks kaupluseketi piimatoodete valikus olnud kolm Vene päritolu taimset jooki ning liha- ja kalatoodete hulgast heeringafileed, krabipulgad ja võileivamäärded, kus analoogtoodete suure valiku tõttu asendusi otsima ei hakatudki.

«Vene ja Valgevene päritolu viinad kadusid müügilt. Nende asemele tulid Läti, Leedu ja Poola päritolu kaubad. Karastusjookide ja vee kategoorias oli kokku 17 Vene või Valgevene päritolu toodet, 3 vahuveini ja 2 mahla. Neile leidsime asendused Gruusiast, Ukrainast, Itaaliast, Hispaaniast,» ütles Veski BNSile.

Veski sõnul ei märka enamik kliente, et midagi on asendatud, kuna tuntud brändide kaupu, mida toodeti Venemaal või Valgevenes, saab tellida ka teistest maadest. Tööstuskaupadest olid Selveris müügil Venemaal toodetud Huggiesi brändi mähkmed ning osa Rexona ja Dove'i tooted, mille asendused tulevad peagi müügile mujalt.

Kuivainete osas on Selveril tekkinud väike tarneauk Vene päritolu tatra asendusega, mis ilmub Veski sõnul müügile märtsi lõpul. Söögisooda, jäme- ja peensoola asendust pakub Meira. Asendustooted on kilohinnalt küll kallimad, kuid otsingud odavamate toodete järele kaupluseketi sõnul käivad.

«Suur valik oli ka Vene ja Valgevene päritolu kiirnuudleid ja -toite, millele leidsime asendusi erinevatest riikidest,» lisas Veski, kelle sõnul oli Selveri sortimendis Vene ja Valgevene päritolu toodete osakaal alla ühe protsendi ning konkurentsieeliseks vaid hind.

Ligi ühe protsendi suurust Venemaa päritolu toodete osakaalu kinnitas ka Rimi avalike suhete juht Katrin Bats. «Asendamatuid tooteid pole, kõigile leiame alternatiivi. Tõsi, Venemaa päritolu sool oli soodsaim, ent hinnalt järgmine on vaid mõni sent kallim,» märkis ta.

Samas nentis Selveri kommunikatsioonijuht, et ühel hetkel hakkab tekkima raskusi ka Ukraina toodetega, kuna praegu müüakse poes suuresti Euroopa ladude jääke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles