Eesti BigMac on maailma üks rammusamaid

Adele Johanson
Copy
McDonalds
McDonalds Foto: Ants Liigus

Tuleb välja, et McDonaldsi hamburgerid ei ole mitte kõikjal maailmas täpselt samasugused ning Eestis on need ühed kaloririkkamad. Soola ja küllastunud rasvhapetega on lood pea sama kehvad, vahendab nicerx.com.

Kõige vähem on kaloreid McDonaldsi toitudes Iisraelis ning kõige rohkem kaloreid on kokkuvõttes McDonaldsi toitudes Jaapanis. BigMac oli kõige rasvasem Lõuna-Koreas. Sel ajal kui Iisraelis oli BicMacis 396 kilokalorit, siis Eestis sai sama burgeriga koos kõhtu 556 kilokalorit.

Mehhikos näiteks oli keskmise suurusega friikartuli portsus kokku 228 kilokalorit, USAs 320 kilokalorit, Eestis aga 330 kilokalorit.

Rasvasisaldus ei ole alati kõige parem viis määramaks, kas toit on ebatervislik või mitte. Vältida tuleks aga küllastunud rasvhappeid. Eestis on BigMacis küllastunud rasvhappeid 10 grammi, Iisraelis aga ainult 3,9 grammi. Kõige rasvasemad on burgerid Türgis, seal on küllastunud rasvhappeid koguni 12,2 grammi.

Nii burgerid kui friikartulid on Eestis ka keskmisest soolasemad. Eestis on BigMac burgeris soola 2,4 grammi ning keskmise suurusega friikartulites 0,70 grammi. Lõuna-Koreas on BigMacis soola 2,2 grammi ja friikartuli portsus 0,34 grammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles