Kaupluseketid kinnitavad: lagedad tatraletid on ajutine nähtus

Adele Johanson
Copy
Tatralett.
Tatralett. Foto: Adele Johanson

Pärast Venemaalt ja Valgevenest pärit tatra müügilt eemaldamist võivad tatraletid kauplustes olla veidi lagedad. Suuremad poeketid kinnitavad, et muretsemiseks põhjust pole ning tatart saab ka teistest riikidest. 

2020. aasta alguses, kui koroonapandeemia tõttu kuulutati välja eriolukord, olid inimesed toiduvarude soetamisel usinamad kui täna.

Prisma kommunikatsiooni- ja vastutustundliku ettevõtluse juht Kristiina Tamberg märkis, et praegu ei ole märgata tavalisest suuremat ostmist või kaupade varumist, ning selleks ei ole ka põhjust – kõik kaubatarned liiguvad tavapäraselt ja pidevalt.

Maxima Eesti turunduse ja avalike suhete osakonna juht Tiia Schapel kinnitas, et mingil määral on kasvanud nõudlus kuivainete järele, kuid müügikoguste kasv ei ole ligilähedalgi 2020. aasta märtsikuu ostubuumiga.

Võib-olla on inimesed pidevast kriisist väsinud, aga võib ka olla, et eelmisest korrast on kuivaineid ja konserve piisavalt varutud.

Tatar on üks kuivainetest, mille järele on nõudlus viimasel nädalal mõnevõrra kasvanud. Samas tuli palju tatart meile Venemaalt, aga mitte ainult. Rimi sõnutsi on nende suurim tatratarnija hoopis Leedu.

Vene ja Valgevene toodete poest eemaldamise tõttu peavad kõik Euroopa jaeketid oma sortimendi üle vaatama ja ümberkorraldusi tegema, mistõttu võib Schapeli kinnitusel kuluda aega, et kõikidele toodetele täpselt samast hinnaklassist asendus leitakse.

«Jaeketina on meil piisavalt kaubavaru, mistõttu ei ole ka tarbijatel vaja suures koguses midagi kokku ostma hakata,» julgustas Schapel.

Paljudes kauplustes on otsakorral sool ja söögisooda. Tambergi kinnitusel leidub nii ühele kui teisele alternatiive: Meira kaubamärgi sool tuleb Soomest, Rainbow söögisooda Poolast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles