Sekka häid uudiseid ⟩ Toidukaup pole ammu nii soodne olnud (3)

Adele Johanson
Copy
Banaanid ja ananassid on Lidlis eriti hea hinnaga.
Banaanid ja ananassid on Lidlis eriti hea hinnaga. Foto: Urmas Luik

Kõige taskukohasem oli seekord Saksamaa odavpoeketi Lidli ostukorv, mis maksis kokku 31 eurot ja 10 senti. Veel kuu tagasi tulnuks kõige soodsama kaubakoguse eest välja käia 35 eurot ja 21 senti.

Kõige soodsam oli seekord esimest korda võrdlusesse jõudnud Saksamaa odavpoeketi Lidl ostukorv, mis maksis kokku 31 eurot ja 10 senti. Veel kuu tagasi tulnuks kõige soodsama kaubakoguse eest välja käia 35 eurot ja 21 senti. Kõige soodsama ja kõige kallima ostukorvi vahe oli seekord päris pirakas – üle kümne euro.

Lidli kaupluste avamine on sundinud ka teisi toidupoode hindu langetama. Vaadeldud kaupadest on kolinal kukkunud kohvi hind. Vähem kui kahe euro eest saab poolekilose kohvipaki kätte nüüd kõikjalt peale Selveri. Prismas, Maximas ja Lidlis maksab kohvipakk koguni alla euro. Varem maksis kõige odavam 500-grammine kohvipakk 1 euro ja 39 senti.

Langenud on ka puu- ja köögiviljade ning liha hind. Kuna ostukorvi maksumus võeti päev enne Lidli avamist, tasub veel häid hindu lettidelt otsida.

Piimatooted olid kõige odavamad Lidlis, kus need maksid 6 eurot ja 30 senti. Kilepakis piim oli kõige odavam Prismas, kus selle eest tuli välja käia 48 senti. Keefir ja või olid odavamaid Grossi poes. Hapu- ja kohvikoort sai aga eriti hea hinnaga Lidlist.

Puu- ja köögiviljad olid kõige odavamad Prisma e-poes, seal pidi nende eest välja käima 7 eurot ja 74 senti. Eesti kartul oli kõige odavam Grossi poes ning kõige kallim Lidlis. Suured erinevused olid ka banaani hinnal. Coop ja Rimi ei olnud nädala esimeses pooles jõudnud veel hindu allapoole sikutada, teistes kauplustes on banaan aga tunduvalt odavam kui veel kuu aega tagasi.

Liha, munad ja õli olid kõige taskukohasemad Lidlis, kus nende eest tuli välja käia 7 eurot ja 74 senti. Lidlis on müügil Poola lihatooted, mis on tublisti soodsamad kui teistes poodides müüdav kaup. Pool kilo kodust hakkliha maksis Lidlis 1 euro ja 59 senti – see on 90 sendi jagu odavam kui näiteks Rimis. Viinereid ja rapsiõli sai seekord kõige odavamalt Selverist.

Kuivained, leib, sai ja kohv olid kõige soodsamad Lidlis ning maksid kokku 6 eurot ja 8 senti. Kohvi hinnale tegi kõige parema pakkumise Prisma, seal maksis poolekilone pakk jahvatatud kohvi 89 senti. Musta leiba sai aga eriti soodsalt Grossi poest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles