Tuleohutu kodu valem

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Tuleohutuse tagamine koosneb kahest etapist: tulekahju kiirest avastamisest suitsuandurite poolt ja põlengu kiirest summutamisest kvaliteetse ja töökorras tulekustuti abil. Niisiis valem on lihtne: suitsuandurid + tulekustuti

SUITSUANDUR PÄÄSTAB ELU!

Enamik kodudes puhkenud tulekahjusid saavad alguse öösiti, mil pererahvas magab. Tuli levib normaaltingimustes väga kiiresti, mõne minutiga on ruumis viibimine kõrge temperatuuri ning mürgiste gaaside tõttu eluohtlik. Arvamus, et küll keegi suitsulõhna peale üles ärkab, ei pea kahjuks paika, sest mürkgaase sisse hingates uni hoopis süveneb.

Varajase teate põlengust annab just suitsuandur, mille vali signaal hakkab tööle ruumis levivate põlemisjääkide ja suitsu peale, andes häire siis, kui pääsemine ja tule kustutamine on tavainimesele veel jõukohane.

Andur võiks olla igas elutoas, koridoris ning kindlasti igas magamistoas, võimaluse korral ka pööningul ja keldris. Andurit ei tohiks panna vannituppa, duširuumi, ventilatsioonikanalite vahetusse lähedusse ega kööki, kuna seal tekkivad aurud ja gaasid võivad andurisse sattudes valehäireid põhjustada. Kodudes, kus suitsuandur sageli küpsetamise, duši või muu suitsu levitava tegevuse ajal valehäiret annab, on mugavaks lahenduseks vaigistusnupuga suitsuandur.

TULEKUSTUTI PÄÄSTAB VARA!

Parim valik korterisse on TAMREXi 6 kg pulberkustuti, sest tegemist on universaalse kustutusseadmega, millega tohib kustutada tahkeid ained, põlevvedelikke ja põlevgaase. Samuti talub pulberkustuti külmakraade, mistõttu sobib see näitkes ka garaaži vms, kus temperatuur talvel miinusesse võib langeda.

Rasvakustuti on parim võimalus tuleohutuse tagamiseks köögis. Rasv süttib ise 350-400º kraadi juures ning võib peale esmast kustutamist tavavahenditega taassüttida. Rasvakustuti toime peitub selle kustutusaines – tihe kaaliumisoolade vesilahus takistab taassüttimist.

Hea ja kvaliteetse tulekustuti iga on umbes 30 aastat, seda juhul, kui seadet regulaarselt kontrollitakse ja hooldatakse.

Kodus hoitavat tulekustutit peab kontrollima kord kahe aasta tagant. Kui hoiate tulekustutit garaažis, suvilas või autos, kus tulekustutile võivad mõjuda ka külmakraadid, vibratsioon ja niiskus jms, viige tulekustuti kontrolli igal aastal.

Märtsi kuu jooksul on kõikides TAMREXi esindustes üle Eesti tulekustutite kontroll 35% soodsam. Kasutage head võimalust ja viige oma kustutusseadmed oma ala parimate asjatundjate juurde ülevaatamiseks.

Copy
Tagasi üles