Elektrilevi tütarfirma tõstab juunist Lääne-Eestis ja Viimsis võrgutasu

BNS
Copy
Elekter. Foto on illustreeriv.
Elekter. Foto on illustreeriv. Foto: ROMAIN DOUCELIN

Elektrilevi tütarettevõte Imatra Elekter tõstab alates 1. juunist klientidele Viimsis ja Lääne-Eestis võrguteenuse tasu keskmiselt 8,7 protsenti.

Peamiseks võrgutasu tõstmise põhjuseks on ettevõtte teatel elektrihinna jätkuv tõus. Ka elektrivõrk vajab toimimiseks elektrit ja see kulu on Imatra Elektril võrreldes 1. aprillist seni kehtinud hinnaga kasvanud kokku 40 protsenti.

Samuti tuleneb ettevõtte sõnul muudatuse surve riigikogu poolt eelmise aasta lõpus vastu võetud konkurentsiseaduse muudatusest, mille järgi peavad võrguettevõtted hakkama konkurentsiametile maksma järelevalvetasu 0,2 protsenti müügitulust.

Võrgutasu hinnamuutus jaotub kõikidele komponentidele ühetaoliselt ja ei too kaasa muudatusi võrgupakettide muudes tingimustes.

Imatra Elektri juhatuse esimehe, Rudolf Penu sõnul on võrgutasu tõstmine vajalik, et kohaneda muutunud turuolukorraga ja tagada võrguteenuse osutamiseks vajalike vahendite olemasolu.

«Paraku on viimaste kuude keskmine elektrihind olnud jätkuvalt kasvutrendis, mistõttu oleme sunnitud võrgutasus kajastuvat elektrihinna komponenti taaskord korrigeerima. Jälgime stabiilselt elektrihinna muutusi ja oleme valmis ka võrgutasu alandama, kui elektrihinnad peaksid kooskõlastatud hinnataseme võrdluses uuesti langema,» lausus Penu.

Elektrilevi tütarfirma Imatra Elekter pakub võrguteenust enam kui 22 000 kliendile Viimsis ja Lääne-Eestis. Kokku on kahe ettevõtte hallata 63 000 kilomeetrit elektriliine ja 25 300 alajaama üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles