Ulata abikäsi: millist Ukraina kaupa Eestis osta saab? (3)

Adele Johanson
Copy
Tumedad pilved Ukraina kohal.
Tumedad pilved Ukraina kohal. Foto: SWNS/ScanPix

Hea viis Ukrainale abikäsi ulatada on osta seal toodetud kaupu. Eestis saab osta Ukrainas toodetud mahlu, kastmeid ja komme. 

Kõik suuremad kaupluseketid müüvad Ukrainas toodetud Chumaki kastmeid. Lisaks ketšupitele on saada näiteks prantsusepärane kaste sinepiga ja küüslaugukaste. Chumak on Rootsi-Ukraina toidutootmisettevõte, mis asub Hersoni oblastis.

Chumaki küüslaugukaste
Chumaki küüslaugukaste Foto: Tootja foto

Mivina kiirnuudleid saab näiteks Coopist. Tegemist pole just teab mis tervisetootega, aga Ukraina abistamiseks võib neid ju vahel süüa. Mivina nuudleid ja kiirkartuliputru valmistab Ukrainas L.L.C. Technocom, mis kuulub Nestlele. 

Sadotšoki Virsikumahl
Sadotšoki Virsikumahl Foto: Tootja foto

Maximas ja Barboras on müügil mitut sorti Sadochoki mahlu. Mahlu toodab Sandora LLC Ukraina lõunaosas, ettevõtte kuulub 2010. aastast Pepsile.

Ukrainas on toodetud ka mõned Vikstali kaubamärgi all müüdavad kuivikud, krõbinad ja küpsised. Samas, mõned neist on jälle Venemaalt, nii on nendega on asjalood keerulised. Näiteks vahvlid, mida toob maale Eestimaine Vikstal OÜ, on kirjade järgi pärit Ukrainast. Sama kaubamärgi moonirõngikud tulevad aga Venemaalt. 

Ukrainast tulevad ka kõiksugu Rosheni kommid. See ettevõte kuulub Ukraina endisele presidendile Petro Porošenkole, kelle suhtes inimestel võivad olla vastuolulised tunded. Samas on ettevõte vähemalt seni ukrainlaste oma. 

Rocheni šokolaad
Rocheni šokolaad Foto: Tootja foto

Ukraina Oboloni õlled on kõikides suuremates kauplusekettides saadaval. Kui uskuda Wikipediat, on tegemist suurima õlletootjaga Euroopas. 

Nemiroff kaubamärgi viina saab samuti kõigist kauplusekettidest. Seda toodab LVL Limited Vinnõtsja oblastis Ukrainas. 

Mõnikord peab Ukrainas toodetud kraami leidmiseks olema eriti tähelepanelik. Näiteks Tartu Mill pakub Ukrainast pärit päevalilleõli Kalew.

Eestis on võimalik osta ka Ukrainas toodetud riideid ja tekstiile. Näiteks Babylink.ee müüb Ukrainas valmistatud beebiriideid. Emmelapsepood.ee pakub jälle Ukrainas valmistatud lapseootuskleiti. Ukrainas on valmistatud ka Dossa puuvillatekid

Dossa puuvillatekid
Dossa puuvillatekid Foto: Tootja foto
Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles