Westmani äri sulgeb mupo ja koroona tõttu uksed (4)

Adele Johanson
Copy
Westmani äri.
Westmani äri. Foto: Peeter Langovits

Westmani äri Pärnu maanteel oli üks esimesi kauplusi Tallinnas, mis oli 24 tundi lahti. Nüüd on aga ettevõte otsustanud uksed sulgeda, sest poe pidamine ei tasu ennast ära. 

Kauplus sulgeb uksed lõplikult aprilli keskel. Westmani kauplust peab Mariel OÜ. Ettevõtte juhatuse liikme Malle Jõgi sõnul on poe pidamine pärast 30 aastat tegutsemist muutunud pea võimatuks, sest klientidel ei ole võimalik poe lähedal isegi mitte 15 minutiks parkida. «Oleme kirjutanud linna transpordiametile, aga sealt tulevad mingid udused vastused,» rääkis Jõgi.

«Linn on meile andnud loa tegutseda, aga on tunne, et see piirkond tahetakse välja suretada. Siin on parkimiseks ja peatumiseks piisavalt ruumi,» oli Jõgi nördinud. «Mis äri sa siin ajad, kui siin on peatumise ja parkimise keeld? Nüüd määriti punasega mingi riba ära. Kui suvel siin liigub siin ööpäevas kümme jalgratturit, kas selle pärast on vaja kõik sulgeda? See on arusaamatu.»

Kliendid saavad poodi tulla ka jala ja meelepärase kraami käe otsas koju viia, kuid poodi tuleb kaupa tuua paraku kaubaautoga. «Mupo on nii aktiivne. Meil ei ole muud võimalust, kui eesuksest kaupa tuua. Kohe, kui kaubatoojad on kohal, on mupo trahvi tegemas,» kirjeldas Jõgi.

Kesklinnale kohaselt on ka kaupluse üür väga kõrge. Paraku on viimased paar aastat olnud sealkandis asuvad külaliskorterid tühjad, sest koroonaviirus on turismisektori pea peale pööranud. Nii on kauplusel ka viimastel aastatel kliente vähem olnud.

Kui 2016. aasta I kvartalis oli ettevõtte käive rohkem kui 500 000 eurot, siis 2021. aasta IV kvartalis oli see alla 200 000 euro.

Mupo: Westmani poe juures on parkimine ja peatumine keelatud

«Viimased aastad on olnud keerulised - vähenenud on turistide hulk, muutunud on parkimiskorraldus ning lisandunud on konkurente,» kirjeldas munitsipaalpolitsei Postimehele olukorda. 

«Samas juhime tähelepanu, et Westmani poe juures on parkimine ja peatumine olnud keelatud juba 7 aastat. Nii seal kui ka mujal linnas ei ole lubatud parkida ja peatuda kõnniteedel ja rattaradadel, kuna see võib tekitada ohtlikke olukordi nii jalgsi, ratta kui ka autoga liiklejatele. Samuti takistavad valesti pargitud sõidukid lumekoristust ja libedusetõrjet,» rõhutas mupo. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles