CityBee sõsarfirma toob Eestisse tellimuspõhise autorenditeenuse

BNS
Copy
MyBee rendiauto.
MyBee rendiauto. Foto: MyBee

CityBee sõsarfirma avab lähikuudel Eestis tellimuspõhise autorenditeenuse MyBee.

«Erinevalt teistest klassikalistest autorendifirmadest on MyBee teenus subscription based ehk tellimuspõhine. Nii nagu hetkel saad endale tellida Netflixi või Spotify igakuist teenust, saad seda peagi teha ka sõiduki puhul,» kirjeldas pressiteates teenust CityBee Eesti juht Egert Kivisaar.

Kivisaare sõnul on MyBee on mõeldud eelkõige pikaajaliseks rendiks, kus lisateenused, nagu kütus, tuleb kasutajal endal kanda. Rendiperioodi lõppedes on võimalik auto välja osta või vahetada see uue vastu.

«Tänane auto soetamise protsess on, vaatamata kriisile, autoturul ajale jalgu jäänud. Autode ostmine on keeruline ja aeganõudev ning autode tarneajad pikad. Nii CityBee kui MyBee auto puhul puudub vajadus täita erinevaid pabereid, vormistada liisingulepinguid ning võtta pikaajaline kohustus. Kui CityBee auto saab kätte samal päeval, siis MyBee juba järgmisel,» ütles Kivisaar.

Ta nentis, et tellimuspõhine rent ei ole Baltikumis veel kuigi levinud, kuna endiselt eelistatakse omada isiklikku autot. «Samas näeme maailmatrendidelt, et üha enam soovitakse vähemalt üks auto peres asendada vajaduspõhise renditeenusega ning noorem põlvkond soovib isiklikust sõidukist hoopiski loobuda. Seda trendi ilmestavad ka MyBee tulemused Leedu turul, kus esimese poolaastaga rentis ettevõte välja 500 sõidukit, millest 29 olid elektrilised,» tõi ta välja.

MyBee on osa Modus Groupist, mis tegutseb 11 Euroopa turul. Kontserni põhitegevused hõlmavad nelja valdkonda: taastuvenergia, mobiilsusteenused, autoäri ja investeerimisfondide haldamine tütarettevõtte Modus Asset Management kaudu.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles