Prantsuse pagarid on pahased, sest hiinlased on nende või ära söönud

Tarbija24
Copy
Õhuke pannkook
Õhuke pannkook Foto: Elmo Riig

Prantsuse pannkoogimeistrid ja pagarid on tujust ära, sest või hind on tublisti kallim kui aasta tagasi, vahendab Le Monde.

Kohe kui uueaastapidustuse lõppesid, pöörasid pagarid oma tähelepanu võile. Prantsusmaa pagarikodade ühendus on nimelt väga häiritud piimarasva kallinemisest.

Jaanuaris on või hulgihind koguni 69 protsenti kallim aasta varasemaga võrreldes ning selles on nende hinnangul süüdi globaalne nõudlus. Nõudlus on kasvanud just Hiinas. Hiina võiimport on 2010 aastaga võrreldes 6 korda suurem ning hiinlased on endiselt piimarasva peale maiad, kurdavad prantsuse pagarid. 2021. aasta jooksul kasvas nõudlus juba 20 protsenti.

CTV news märkis, et Kanadas peaks või sel aastal kallinema kuni 8 protsenti, ehk siis rohkem kui liha, puuviljad ja pagaritooted.

Britid süüdistavad või kallinemises jälle inimesi, kes peavad rasvarohkeid ja süsivesikvaeseid dieete ja ehk ka neid tarbijaid, kes on liiga hoogsalt küpsetama asunud, vahendab The Sun. Võipakk maksab seal nüüd 15 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles