Eesti inimesed saavad sõbrapäevaks lilli, sõõrikuid ja kõrvaklappe

Tarbija24
Copy
Valentinipäeval lähevad kaubaks sõõrikud ja kõrvaklapid
Valentinipäeval lähevad kaubaks sõõrikud ja kõrvaklapid Foto: Zumapress/Scanpix

Euronicsi jaekaubandusjuhi Kaidi Kelti sõnul näitab ettevõtte senine kogemus, et Eesti inimesed on sõbrakingitusega üsna helded. Sama on täheldatud ka Woltis. 

Eesti inimesed armastavad sõbrapäeva kingitustena Wolti kaudu tellida eelkõige sõõrikuid, erinevaid maiustusi ja lilli. Wolti Baltikumi juhi Liis Ristali sõnul on valentinipäev, aga ka sellele peagi järgnev naistepäev, aasta ühed tegusamad päevad. «Iga aastaga näeme tellimuste hüppelist kasvu, eriti intensiivne on huvi päeval. Ja eks suur osa avastab ka viimasel hetkel, et õhtuks jäi restorani laud broneerimata,» muigab Ristal.

Tema sõnul näitab tarbijakäitumise trend, et sel aastal hoog ei rauge, pigem lisandub lilledele ja toidule erinevate kingituste nagu kosmeetika, ehted ning väiksemad elektroonikaseadmed, kohalevedu.

«Valentinipäeval on pagariäridest meeletult tellimusi, eks kondiitritooted käivad tähistamise juurde. Õhtusöögiks meeldib lätlastele tellida kohalikku toitu, mis on ju väga tore. Seda ei saa täheldada Eestis ja Leedus, kus inimesed eelistavad sushit, pitsat ja burgereid. Mis puudutab magustoitu, siis võib esile tõsta sõõrikuid, mis paistavad Balti riikide elanikele eriliselt meeldivat,» lisab Wolti Baltikumi juht.

Wolti platvormil tegutsevate lillepoodide müük kasvab valentinipäeval 1300 protsenti ning kõige populaarsemad on roosid ja tulbid.

Kes aga roose ja sõõrikuid ei taha kinkida võib vaadata hoopis pisielektroonikat. Euronicsi jaekaubandusjuhi Kaidi Kelti sõnul näitab ettevõtte kogemus, et Eesti inimesed on sõbrakingituseks valmis välja käima vähemalt 30 eurot, kallimad ostud küündivad isegi kuni 500-600 euroni.

«Võrreldes esimese poolaasta teiste kuudega, on muudatus mainitud kategooria müügimahtudes tuntav, olles nende kaupade puhul võrreldav lausa jõulueelse perioodiga» märkis Kelt.

Viimaste aastate veebruarikuu müüduimaks elektroonikatooteks kujunenud juhtmevabad nööpkõrvaklapid, kuu müügitabeli esikümnest leiab veel mitmesuguseid köögiseadmeid ja meelelahutuskaupu.

Veebruaris lähevad kaubaks ka väiksemad köögitehnika tooted nagu veekeetjad ja kontaktgrillid. 

Veebruaris saadab tavapärasest suurem müügiedu ka erinevad mängukonsoole. Läinud aasta suurimateks hittideks olid just Nintendo Switch ja Sony PlayStation 4 mängukonsoolid. «Konsoolide populaarsuse kasv on igati ootuspärane, kuna neile on saadaval väga palju põnevaid ja lõbusaid mänge, millest saab rõõmu tunda mitmekesi,» ütles Kelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles