Eestlased reisivad järjest kaugemale ja muretsevad rohkem oma tervise pärast

Tarbija24
Copy
Rannapuhkus
Rannapuhkus Foto: Urmas Luik

Kuigi koroonanäitajad on endiselt kogu maailmas kõrgel tasemel, on reisimine taas hoo sisse saanud. Võrreldes pandeemiaeelse ajaga on kasvanud eestimaalaste huvi kaugete piirkondade vastu. Samas kardetakse rohkem oma tervise pärast. 

Reisikorraldajate sõnul näitas 2021. aasta teine pool reisibüroodele taas helgemat poolt ning juba peagi loodetakse reisimise taastumist pandeemiaeelsele tasemele.

Seesam kindlustuse reisikindlustuse tootejuht Marit Raag toob välja, et kindlustusstatistikas on täheldada uute piirkondade esiletõusu ning suuremat mure tervise pärast.

Vähem Euroopat, rohkem Aasiat ja Ameerikat

Kui pandeemia esimese laine eel ja järel võis täheldada reisimist eelkõige Euroopa-siseselt, siis nüüd armastatakse Raagi sõnul reisida järjest kaugemale. «Näeme, et sagenenud on reisid nii Aasiasse kui ka Ameerikasse. Euroopa paistab silma oluliselt karmimate piirangute poolest kui muu maailm, nii et võib arvata, et muutunud sihtkohaeelistusi on kujundanud nii leebemad piirangud sihtkohas kui ka see, kas riiki sisenemisel on vaja tõendada täielikku vaktsineeritust või piisab ka negatiivse koroonatesti sertifikaadist,» selgitab Raag.

Nagu juba aastaid, on endiselt populaarsed ka otselennuga reisid Egiptusesse, Kanaari saartele ja Türki.

«Suurim panus on kindlasti see, kui palju on selle ajaga muutunud inimeste suhtumine oma tervise eest muretsemisel. Varem oli üsnagi tavapärane, et reisile minnes sõlmiti vaid kõige odavam tervisekindlustus kui üldse. Näiteks Euroopa riikidesse reisides arvati, et selleks piisab Euroopa ravikindlustuskaardist,» toob Raag välja.

Euroopa ravikindlustuskaardiga ei hüvitata haigla vooditasusid, lähedase inimese majutuskulu või haigestumise tõttu pikenenud reisikulusid, nagu näiteks uute lennupiletite ostmist. Kaitse reisitõrke vastu tagab, et enne kauaoodatud reisi haigestudes ei läheks kõik seni tehtud kulutused raisku. 

Peamise muutusena toobki Raag välja, et inimesed on hakanud lugema ka «peenikest kirja» – põhjalikult uuritakse nii kindlustuskatte summasid kui ka seda, mida üks või teine neist täpselt sisaldab. «Olen üsna veendunud, et ilma kindlustuseta reisimine on saanud pigem haruldaseks. Samuti on märgata, et enam ei tehta kindlustust vahetult enne reisile minemist, vaid sageli kohe koos reisi broneerimisega,» lisab Raag.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles