Kahes kohas elektrit tarbides saab rohkem toetust

Tarbija24
Copy
Elektri tarbimist arvutatakse aadressi järgi.
Elektri tarbimist arvutatakse aadressi järgi. Foto: imago images/Scanpix

Eelmisel nädalal jäid mõned uute energiatoetusmeetmete detailid lahtiseks. Täna selgus, et kui inimesel on mitu elamist, siis saab ta tarbimistuge mõlemal aadressil. 

Kui elektri hind kas börsil või fikshinnaga paketis ületab 12 senti kWh, maksab selle osa elektriarvest kinni riik. Kompensatsiooni makstakse mõõtepunktide alusel ehk siis vastavalt aadressile.

Kui ühel inimesel on mitu tarbimiskohta, näiteks maja linna ääres ja korter Tallinnas, siis kvalifitseerub iga tarbimiskoht eraldi toetusmeetme alla. Seega saab antud näite puhul 650 kWh ulatuses kompensatsiooni nii maja kui ka 650 kWh ulatuses ka korteri tarbimise eest.

Valitsus otsustas täna ka, et jaanuaris ei võeta korteriühistutele laekuvate elektriarvete puhul toetuse arvestamisel arvesse tarbimismahu ülempiiri.

Üldjuhul peaks tarbimine korterites ka alla seatud piiri jääma, sest keskmine korter tarbib kuus umbes 200 kWh elektrienergiat. Veebruaris analüüsitakse ühistutele laekuvaid arveid ning vajadusel korrigeeritakse kompensatsiooni üksikasju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles