Gaasivõrk: meil puuduvad andmed ühistuga lepingu sõlminute kohta

BNS
Copy
Gaasitrass Pärnus
Gaasitrass Pärnus Foto: Ants Liigus

Gaasi võrguettevõtjatel puuduvad andmed nendes kortermajades gaasi tarbivate korterite arvu kohta, kus võrguteenuse leping on sõlmitud korteriühistuga, selgub AS Gaasivõrk kirjast ministeeriumile. 

Gaasivõrk saatis valitsuse energiahindade kompenseerimise lisameetmete väljatöötamise tõttu kirja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ning selgitas, et võrguettevõtjatel ei ole andmeid selle kohta, kui palju ja millises mahus tarbitakse Eestis gaasi kinnisvarahalduriga sõlmitud lepingute alusel, sealhulgas pole Gaasivõrgul teadmist ka selle kohta, kas ja kui palju on lõpptarbijaks kodumajapidamisi.

Võrguettevõtja selgitab, et seetõttu ei saa ta võtta vastutust korteriühistu või kinnisvarahalduri eest ning jagada andmeid korteriühistu lepinguga gaasitarbijate kohta. Gaasivõrk kirjutab, et mõõtepunkti juurde lisatud kaitstud tarbija märge ei anna neile detailseid andmeid selle kohta, kui palju on selle mõõtepunkti kaudu ühendatud lõpptarbijatest kodutarbijaid.

Gaasivõrk paneb ministeeriumile ette võimaldada ka korteriühistutel ning kinnisvarahalduritel osaleda süsteemihalduri andmevahetusplatvormil, mis lubaks edaspidi sarnases olukorras koondada vajalikku infot ja teha seda väiksema halduskoormusega.

Ettevõte palub ministeeriumilt ka kirjalikku selgitust detsembris kehtestatud meetme kohta, mille alusel ei kuulu kompenseerimisele selle võrguteenuse eest küsitud tasu, mida võrguettevõtja küsib teiselt võrguettevõtjalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles