Soomlased protestivad kõrgete kütusehindade vastu

Tarbija24
Copy
«STOP! Autoilijoiden kuritukselle!» grupi foto
«STOP! Autoilijoiden kuritukselle!» grupi foto Foto: Facebook

Kõrgete kütusehindade vastu on plaanis protestida mitmes Soome linnas, vahendab Iltalehti

Autojuhte kutsutakse protestima Facebooki grupis «STOP! Autoilijoiden kuritukselle!», mis kutsub üles peatama autojuhtide karistamine.

Grupi eesmärk on seista vastu poliitilistele otsustele, mis võiksid autosõidu veelgi kallimaks teha, sest tegemist on paratamatu kulutusega. 

Näiteks on ühes postituses toodud seisukoht, et kallim kütus ei tähenda seda, et inimesed vähem sõidaksid. Pigem jääb neil vähem raha Soome kaupade ostmiseks ja investeerimiseks. Kui otsustada aga ühistranspordi kasuks, siis jääksid nii mõnedki grupi liikmed enda kinnitusel tunde tööle hiljaks.

Aasta tagasi oli grupis veel 55 000 liiget, nüüd juba 280 000. Varem on kalli kütuse vastu marsse korraldatud Helsingis. Sel aastal on plaanis sarnaseid üritusi korraldada lisaks Helsingile ka Turus, Tamperes, Jyväskyläs, Kuopios, Pietarsaaris, Lappeenrantas, Oulus ja Rovaniemis.

Praegu annab Soomes tunda eelmise kütuseaktsiisi tõus, kuid kevadel peaks riik langetama otsuse emissioonikaubanduse kohta, mis ilmselt tõstab kütusehindu veelgi. Nii ongi mitu protesti plaanitud kevadesse.

2017. aasta uuringu kohaselt suudaksid soomlased toime tulla kuni 2,4-eurose liitrihinnaga mootorikütusega. Facebooki grupi liikmete hinnangul on juba liiast ka 1,56-eurone kütusehind, mis mõjutab nende toimetulekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles