Ragn-Sellsi uute klaasikonteineritega on korteriühistutel parajalt jändamist

Adele Johanson
Copy
PRN01:MAKSUMÄRGITA KLAASTAARA KOGUMISE KONTEINER TUHJENDAMISEL : PÄRNU, EESTI,20MAY14-
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:MAKSUMÄRGITA KLAASTAARA KOGUMISE KONTEINER TUHJENDAMISEL : PÄRNU, EESTI,20MAY14- al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Postimehele kirjutas lugeja, kes ei saanud aru, miks ja kuidas tekkisid nende korteriühistu juurde klaasikonteinerid, ning kas nende eest tuleb midagi maksta ja miks kedagi muudatusest ei teavitanud.

Ragns-Sellsi kinnitusel on nad klaasikonteinereid korteriühistute juurde paigaldanud alates 2020. aastast ning nende eesmärk on suurendada materjalide ringlust ja tuua sorteerimislahendused kodude juurde. «Pakume seda lahendust nii Tallinnas, Tartus kui ka Pärnus,» selgitas ettevõtte kommunikatsioonispetsialist Marion Leetmaa.

Mõned korteriühistud on muutusest üllatunud ja asi on veel segane, sest konteinereid saavad ühistud järgemööda ning mõnel pool tuli klaasikonteiner maja juurde alles eelmise aasta detsembris.

«Meil on see klaasikonteiner nüüd. Ise lepingutega pole tegelenud, aga sain aru, et sellega kaasnes ikkagi ka lepingu muudatus. See tuli välja, sest kogemata oli teenusepakkuja poolt pakendi konteineri tühjendamise aeg muudetud 2 nädalalt 30 päevale,» kirjutas ühe Põhja-Tallinna korteriühistu endine juhatuse liige.

Ragn-Sells saatis kõigile ühistutele kirja ning kui ühistult vastuväiteid ei tulnud, oli leping automaatselt muudetud. See juhtus ka siis, kui teade kogemata rämsposti hulka sattus.

Tallinnast Kitsekülast kommenteeris ühe korteriühistu juht, et neile küll anti teada, et tuleb klaasikonteiner, kuid sellest oli raske keelduda. Kui ühistu sellega nõus ei ole, siis ütleb ettevõte prügiveo lepingu üldse üles.

«Probleem on nüüd selles, et uus konteiner ei mahu prügimajja ära ja pidime ühe prügikasti välja tõstma. See tõi jälle probleemi: prügikollid ja võimalikud eramajade sokutajad oma prügiga,» kirjeldas ta sekeldusi.

Piret Dahl, kes juhib samuti ühte Kitseküla ühistut, tõdes, et nemad läksid ka lihtsama vastupanu teed ja otsustasid, et jätkavad nii klaasikonteineri kui ka teise pakendikonteineriga. Ainult ühte tavalist pakendikonteinerit neil valida ei õnnestunud, et vanaviisi jätkata. «Lubatud kleebise ümbervahetamist pole toimunud ja ma ise käisin just eile vanalt kleebiselt paberit, pappi ja klaasi läbi kriipsutamas. Ega see harjumuste muutmine ei käi kergesti, naabreid on vaid viis, aga ikka tuleb neile mitu korda seletada, kuidas ja kuhu ja mida,» tõdes ta.

Tüve 14 korteriühistu juht Hardo Hünninen aga kinnitas, et neil toimis kõik kenasti: «Meile nad kirjutasid ja tegid pakkumise. Ei mingit saladust.»

Ragn-Sellsi kinnitusel klaaspakendite äravedamise eest midagi maksma ei pea, küll tuleb veidi maksta konteineri rendi eest. Kui ühistul on endal konteiner, siis pääseb ka sellest tasust. Muidu tuleb rendi eest maksta 1,75 eurot kuus. Kui konteinerid asuvad lukustatud jäätmemajas, peab ühistu prügivedajale andma ka uue võtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles