Korteriühistud: energiatoetus nõuab arvete massilist ümbertegemist

BNS
Copy
Kortermaja
Kortermaja Foto: Kristjan Teedema

Eesti Korteriühistute Liidu poole on pöördunud murelikud korteriühistud energiakulude kallinemise toetusmeetme tõttu – korteriühistud on seni koostanud ühistute arveid peaasjalikult ruutmeetripõhise arvestusega, kuid toetusmeede nõuab lisaks lõppsummale ka korteri tarbitud energiakogust kilovatt- või megavatt-tundides.

Korteriühistute liidu juhatuse liige ja õigusosakonna juhataja Urmas Mardi ütleb, et energiakulude kallinemise toetusmeede on kahtlemata vajalik ja teretulnud, kuid see on toonud kaasa palju segadust.

Korteriühistud muretsevad tema sõnul lisakoormuse pärast, mis langeb korteriühistute raamatupidajatele. «Kõige lihtsam ning inimlikum oleks, kui toetusmeetme arvestus toimuks korteriühistute senise praktika järgi,» märkis Mardi.

Kui nüüd tuleb tagasiulatuvalt ümber teha kogu ühistu nelja kuu arved, siis on tegemist lisatööga, mis lükatakse korteriühistute õlule ning mis tuleb omakorda kõigil korteriomanikel kinni maksta.

Kuna määruses on ka ajapiirang ehk neli kuud tagasiulatuvalt, siis on sellest korteriühistutele ümberkorraldusteks liiga vähe. «Nii et kogu see segadus vajaks klaarimist ja täpseid juhtnööre, et bürokraatia head ja vajalikku algatust ei lämmataks,» rõhutas Mardi.

Liit loodab asjasse selgust tuua 19. jaanuaril toimuval veebiseminaril.

Eesti Korteriühistute Liitu kuulub üle 1400 korteriühistu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles