HOIATUS ⟩ Internetis levib pettus ahvatleb «tasuta» ööbimisvõimalusega

Adele Johanson
Copy
Tasuta ööbimist lubav petukeskkond.
Tasuta ööbimist lubav petukeskkond. Foto: Kuvatõmmis

Aasta algul hakkas internetiavarustes levima pettus, kus mõnele mitte just eriti asjalikule küsimusele vastamise eest pakuti sooduskupongi, mis lubas tasuta ööbimist kliendile meelepärases Euroopa paigas. 

Mõne nupuvajutuse eest pakuti võimalust alla laadida vautšer, millega väidetavalt saab hotellis peatuda 3 või koguni 5 ööd. Kellel saaks midagi sellise pakkumise vastu olla? 

Enne sooduskupongi allalaadimist tuli aga maksta 14 eurot ja 80 senti.

Tarbijakaitse ja tehnilise järelvalveameti (TTJA) ettevõtluse osakonna juhataja Ulrika Paavle sõnas, et ülisoodne hind peaks tarbija eriti tähelepanelikuks ja ettevaatlikuks tegema ning tuleks kontrollida pakkuja tausta.

Ettevaatlikuks peaks tegema juba keelevead.

Võidu kättesaamiseks tuli veidi peale maksta.
Võidu kättesaamiseks tuli veidi peale maksta. Foto: Kuvatõmmis

Paavle sõnul ei tohiks tarbija lasta heal hinnal oma kainet meelt uinutada. «Tuleb hoolega läbi mõelda ka see, kas inimene lubatud aja jooksul üldse reisib sellesse sihtkohta, kas hiljem sobivateks kuupäevadeks vabu tube on ja kas kõik tingimused said ikka hoolikalt läbi loetud,» andis ta nõu. 

TTJA sai möödunud aasta lõpus päringu Facebooki vahendusel leviva uuringu kohta, mis pakkus osalejale auhinnaks hotellimajutust. Majutuse broneerimisel selgus, et sooduskupongi eest tuleb maksta tasu.

«Seda uuringut ja läbiviija Facebooki lehte uurides selgus mitme tarbija tagasisidest, et tegemist on pettusega,» hoiatas Paavle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles