Toidukauba hinda võrdlevad e-keskkonnad oleks imetoredad, kui need ka töötaks

Adele Johanson
Copy
Toidukorv
Toidukorv Foto: Arvo Meeks

Toidukaubad lähevad üha kallimaks ning sestap tasub vaadata, kust saab selle kõige soodsamalt kätte. Paremaks võrdluseks on koostatud veebilehekülgi, mis peaksid aitama välja sõeluda kõige soodsama ostlemiskoha. 

Arvutite, mobiilide ja robottolmuimejate hindu on üsna lihtne võrrelda. Võrdled sarnast toodet teisega ja asi klaar. Toidukaupade hinnavõrdlus on törtsu keerulisem, sest mitte kõik õunad ei ole pärit sama puu otsast.

Shuupi

Ka Eestis on paar lehekülge, mis lubavad sinu eest internetiavarustest kõige odavama toidukraami üles leida. Shuupi.ee on töös olnud paar aastat ning paljud pakkumised vastavad seal ka tõele, kuigi päris kõike sellele lehel uskuda ei saa.

Näiteks Tere 30-protsendine hapukoor 330-grammises pakis maksab Coopi e-poes 1 euro ja 39 senti ja sama hind on kirjas ka shuupi.ee lehel. Miskipärast on Selveris sama toote hinnaks märgitud aga 9.99. Selveri e-poes ringi vaadates maksab see tegelikult 1 euro ja 69 senti. Ehk see on küll törts kallim, aga hinnavahe pole üldse nii röögatu, nagu võiks esmapilgul paista.

Must põrandaleib Fazerilt 390-grammises pakis maksab Barboras 59 senti ja Prismas 85 senti, just nii nagu shuupi.ee lubab. Alkoholi hindu seal võrrelda ei saa, sest seda ei tohi reklaamida.

Rannarootsi suitsusardelli puhul on Selveri kaup jälle teenimatult poole odavamaks tehtud, sest märgitud on poole kilo sardellide hind – nii tundubki ekslikult, et Selverist saab neid eriti soodsalt.

Hind24

Hind24.ee lehel saab muu hulgas võrrelda ka toidukaupade hindu. Liitrine Tere piim maksab Prismas tõesti 89 senti ja Rimis 85 senti, just nii, nagu lubatud. Võrreldavaid kaupu on seal vähe, aga see-eest saab kiigata ka Tallinna keskturu ja A1000 marketi hindu.

Kriisis

Leheküljele kriisis.ee laetakse üles sooduspakkumised, mida erinevad kauplused pakuvad, kuid seal ei ole selle aasta kohta veel midagi – võib sisustada oma aega vanu pakkumisi vaadates ja meenutades, kuidas 2010. aastal sai Maximast kiivisid hinnaga 1 euro ja 9 senti kilo. Täna on kiivide kilohind Barbora e-poes 2 eurot ja 39 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles