Mõne kuuga on toidukaup tublisti kallinenud (1)

Adele Johanson
Copy
Toidukorv
Toidukorv Foto: Arvo Meeks

Kõige soodsam oli seekord taas Prisma e-poe ostukorv, võrreldes detsembriga oli see 65 senti kallim. Võrreldes novembriga on see kallinenud 1 euro ja 44 sendi võrra. Selveri ja Coopi e-poodide ostukorvid on novembriga võrreldes kallinenud enam kui 3 eurot. 

Detsembriga võrreldes on kõige suurema hinnahüppe teinud Selveri e-pood, kus kogu toiduportsu eest tuleb nüüd välja käia 4 eurot ja 44 senti rohkem kui kuu aega tagasi. Seal on tublisti kallinenud näiteks tatar ja pirnid.

Mõnede kaupade hinnad on detsembriga võrreldes jäänud samaks. Näiteks pole kauplustes kuuga kuigi palju muutunud summa, mida küsitakse piima, leiva, kaerahelveste või kartuli eest. Tomati ja või hinnad aga nii kindlalt paigas ei ole ja need kõiguvad kuust kuusse päris palju.

Piimatooted olid jaanuaris kõige soodsamad Rimi e-poes ning need toidukaubad maksid seal kokku 6 eurot ja 85 senti. Nimelt oli seal 200-grammine võipakk parema hinnaga kui mujal. Selveris maksis sama toidukaup kokku 7 eurot ja 84 senti. Kilepiim on üks toidukaupu, mille hinda püütakse klientide meelitamiseks hoida madalal. Maximas, Grossi Toidukaupades ja Prisma e-poes maksis see 45 senti liiter. Selveris oli kõige soodsam kilepiim aga juba 65 senti liiter. Soodsaimat juustu saab aga Grossi poest, 200 grammi eest tuli seal välja käia 1 euro ja 34 senti.

Puu- ja köögiviljad olid kõige odavamad e-Prismas ning nende eest tulnuks seal välja käia 8 eurot ja 23 senti. Liha, munad ja õli olid kõige taskukohasemad Maximas ning seal olid need kokku 10 eurot ja 94 senti.

Kuivained olid kõige soodsamad jälle Prismas ning kogu ports maksis seal kokku 8 eurot ja 21 senti. Kuivained olid kõige kallimad Selveris ning seal oli nende hinnaks 11 eurot ja 88 senti. Nii Maximas kui Selveris ei õnnestunud leida eriti odavat kohvi ning mõlemas kaupluses oli parim pakkumine Löfbergs Lila 500-grammine pakk. Maximas küsiti selle paki eest 3.29, Selveris 3.69.

Kuivainete koha pealt peab märkima, et Postimehe ostukorvis vaatame näiteks makarone 500 grammises pakis. Paljud kauplused müüvad neid aga hoopis 400 grammi kaupa. Nii võib Maximast saada 400 grammise spageti portsu 25 sendi eest. Väga odavat võid saab jälle Grossi poest, 180 grammine võipakk maksab seal 1 eurot ja 15 senti.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles