Nutividin käskis 10-aastasel tüdrukul pistikupessa münte toppida (1)

Tarbija24
Copy
FILE PHOTO: Prompts on how to use Amazon's Alexa personal assistant are seen in an Amazon ‘experience centre’ in Vallejo, California, U.S., May 8, 2018. REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo
FILE PHOTO: Prompts on how to use Amazon's Alexa personal assistant are seen in an Amazon ‘experience centre’ in Vallejo, California, U.S., May 8, 2018. REUTERS/Elijah Nouvelage/File Photo Foto: ELIJAH NOUVELAGE/REUTERS

Amazon pidi uuendama oma nutiassistendi Alexa tarkvara, kuna see käskis Suurbritannias lapsel münte pistikupessa toppida.

Tüdruk palus Alexal anda endale põnev väljakutse. Seade soovitas tal seepeale torgata telefonilaadija pistikupessa ja sealt välja jäänud metallosadele panna münte, vahendab BBC.

Amazoni kinnitusel parandasid nad vea kohe, kui sellest teada said. Tüdruku ema Kristin Livdahl selgitas, et nad on lapsega teinud väljakutseid kehalise kasvatuse tunni jaoks. Kuna õues oli ilm halb, siis tahtis tütar veel midagi põnevat proovida.

Nii soovitas seade lapsele väljakutset, mille oli internetist leidnud. Ohtlik mündiväljakutse on internetiavarustes tuure teinud juba üle aasta.

Kui panna münte elektrivõrku, võib tulemuseks olla elektrišokk või tulekahju. Igal juhul võib nii tõsiselt viga saada. Kohe, kui tüdruku ema sellist soovitust kuulis, käskis ta Alexal vait jääda.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles