Ohtlikud pakiruumid: Tesla kutsub tagasi 500 000 sõidukit (1)

Copy
Tesla Model 3 sõidukid Shanghais.
Tesla Model 3 sõidukid Shanghais. Foto: Aly Song/Reuters/Scanpix

USA autotootja Tesla kutsub tagasi pea 500 000 elektrisõidukit seoses defektidega pakiruumis, mis suurendavad avariiohtu, teatas USA liiklusohutusamet (NHTSA).

Firma on korraldanud kaks tagasikutsumist, et parandada defektid, mis võivad tahavaatekaamera välja lülitada või pagasiruumi ukse ootamatult avada. Tootja parandab defektid tasuta.

Suurem tagasikutsumine puudutab üle 355 000 Model 3 sõiduki, mille pakiruumi korduv avamine ja sulgemine võib kahjustada tahavaatekaamerat.

«Tahavaatekaamera mittetoimimine võib mõjutada autojuhi tahavaadet ja suurendada avariiohtu,» kirjutati NHTSA avalduses.

Tesla hinnangul puudutab probleem ainult üht protsenti tagasikutsutavatest Model 3 sõidukitest ja firmale ei ole laekunud teateid defektiga seotud avariide ega vigastuste kohta, lisas NHTSA.

Teine tagasikutsumine puudutab pea 120 000 Model S sõidukit, millel võib esineda probleeme pakiruumi lukuga. Hinnanguliselt mõjutab defekt 14 protsenti tagasikutsutud sõidukitest.

Ka selle defekti puhul pole Tesla õnnetusjuhtumitest ega vigastustest teadlik, teatas NHTSA.

Tesla saadab omanikele kirja tagasikutsumise kohta 18. veebruariks ja maksab hüvitist autoomanikele, kes on defektide parandamise eest juba ise maksnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles