Hinnakäärid ⟩ Lasnamäel ja Peetris on kütus odavam kui Haaberstis ja Sauel (2)

Adele Johanson
Copy
Saue Olerex
Saue Olerex Foto: Erakogu

Konkurents kütuseturul on tihe. Tundub, et Lasnamäel ja Peetris on see veel tihedam kui Kristiines või Haaberstis, sest kütusehinnad siin- ja sealpool Ülemiste järve erinevad tublisti.

Pea kõigi kütusemüüjate tanklates maksis 95 bensiin eile õhtul Haaberstis, Sauel ja Kristiines 1,519 eurot liiter. Linna teises otsas Lasnamäel võis sama kütust saada aga hinnaga 1,469 eurot liiter. Hinnavahe oli seega 5 senti. Sellist hinnavahet oli näha nii Olerexi, Alexela, Neste kui Circle K tanklates.

Samasugune erinevus oli ka 98 bensiini hinnas. Tallinnas Haaberstis maksis see 1,569 eurot liiter, Lasnamäel aga 1,519 eurot liiter.

Kütusehinnad Lasnamäel
Kütusehinnad Lasnamäel Foto: Erakogu

Haabersti inimestele oli rahakotisõber ainult Krooning tanklakett, mis müüb seal 95 bensiini hinnaga 1,479 eurot liiter ehk siis 4 senti odavamalt kui konkurendid.

Olerexi kütuste jae- ja hulgimüügijuht Ülo Lippus tõdes, et konkurents on kütuseturul äge nii riiklikul kui ka piirkondlikul tasandil. «Eesti on Euroopas üks kõige suurema konkurentsiga turge. Klient sõidab sinna, kus hind on kas või sendi võrra liitrilt soodsam. Seega hoiavad kõik üksteise hindadel pilku peal ja sellest tingituna esineb ka aeg-ajalt piirkondlikke hinnaerinevusi.»

Laiemalt sõltub kütuse hind maailmaturu hinnast, aktsiiside ja käibemaksu osakaalust, biokohustusest ning kuludest kütuse transpordile ja müügivõrgustikule. «Kuna komponente on palju ja sisendid muutlikud, siis muutuvad ka erinevate kütuste hinnad kogu aeg – kord tõusevad, siis jälle langevad,» selgitas Lippus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles