PÕHJALIK SELGITUS ⟩ Mis tingimustel saab Eestist reisida Soome ja Rootsi? (2)

PM Majandus
Copy
Tallinki laev. Tallinna börsijuhtidest tõi suurima tasu Tallinki juhtkonnast lahkumine
Tallinki laev. Tallinna börsijuhtidest tõi suurima tasu Tallinki juhtkonnast lahkumine Foto: Eero Vabamägi

Soome ja Rootsi reisipiirangute tõttu kehtivad alates järgmisest teisipäevast, 28. detsembrist Soome ja Rootsi reisimiseks uued nõuded. Millised, selgitab Tallink.

Reisimine Eestist Soome

Alates 28. detsembrist tuleb kõikidel Soome reisijatel esitada riiki sisenemisel lisaks vaktsineerimistõendile või Covidi läbipõdemise tõendile ka negatiivne Covid-testi tõend (aktsepteeritavad nii PCR-testid kui ka antigeeni testid).

Negatiivse testi tõendi esitamise nõue kehtib kõigile reisijatele alates 16. eluaastast. Erandiks on Soome kodanikud ja alalised elanikud, kellel on jätkuvalt õigus Soome siseneda ka testita ja teha test pärast saabumist oma kodukohas.

Selleks, et testi tegemine oleks Tallinki laevareisijate jaoks võimalikult kiire ja mugav, suurendab ettevõte laevadel Megastar ja Star pakutavate antigeeni testide tegemise võimekust alates 28. detsembrist.

Reisimine Eestist Rootsi

Alates 28. detsembrist tuleb kõikidel Rootsi reisijatel esitada riiki sisenemisel negatiivne Covid-testi tõend (aktsepteeritavad nii PCR kui ka antigeeni testid).

Negatiivse testi tõendi esitamise nõue kehtib ka vaktsineeritud ja Covidi läbipõdemistõendiga reisijatele ja kõigile reisijatele alates 12. eluaastast. Erandiks on Rootsi kodanikud ja alalised elanikud, kellel on jätkuvalt õigus Rootsi siseneda ka testita ja sooritada test pärast saabumist oma kodukohas.

Tallink alustab laeval Baltic Queen antigeeni testimise teenuse pakkumist reisi ajal alates 28. detsembrist ning testimisteenuse pakkumist alustatakse ka Stockholmi sadamas.

Neil reisijatel, kes teevad laevadel Megastar, Star, Baltic Queen edasi-tagasi reise sihtkohas laevalt maale minemata, pole testimise kohustust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles