KARDETUD UUDIS ⟩ Tai peatab Thailand Passi väljastamise karantiinivabaks reisimiseks

Reisile.ee
Copy
Uued turistid saavad Taisse imbuda ainult läbi Phuketi «liivakasti» või karantiinihotellis peatumise.
Uued turistid saavad Taisse imbuda ainult läbi Phuketi «liivakasti» või karantiinihotellis peatumise. Foto: Kuvatõmmis Tourism Thailand lehelt

Hirm omikroni koroonatüve ees on pannud Tai ametivõime peatama Thailand Passi väljastamise. Juba antud reisiload umbes 200 000 turistile jäävad siiski kehtima.

Alates 22. detsembri südaööst saab Taisse reisimiseks esitada taotlusi vaid Phuketi «liivakastis» või spetsiaalses karantiinihotellis läbitehtava karantiini.

Uusi taotlusi Test&Go reisiskeemile, mis lubas Taisse saabuda vaktsineeritud reisijail ühe reisieelse ja ühe saabumisjärgse testiga, praegu vastu ei võeta, kuid kõik juba väljastatud load jäävad kehtima ning juba sisseantud taotlused vaadatakse läbi. 

Küll nõutakse Test&Go saabujailt (ning ka «liivakastides» ehk spetsiaalsetelt turistide esmaseks vastuvõtmiseks mõeldud piirkondades maandujailt) nüüd saabumise järel kahte testi, kusjuures teine test peab olema PCR ja selle peab andma spetsiaalses Tai valitsuse poolt määratud asukohas. Positiivse üllatusena on lisatest tasuta.

Neile, kes siiski väga Taisse minna soovivad, jääb hetkeseisuga alles kaks alternatiivi: sisenemine läbi Phuketi «liivakasti», mis kujutab endast leebe karantiini sarnast ja ühenädalast viibimist Phuketil enne mujale riiki siseneda lubamist või pikemaajaline ja kulukas karantiinihotellis viibimine, mida Tai turustab nüüd «Happy Quarantine» nime all. «Happy Quarantine» ja «Phuket Sandbox» näevad ette mitmeid testimisi ja sisaldavad piiranguid, mis on mõistlik üle täpsustada vahetult enne reisi.

Loe rohkem reisilugusid lehelt reis.postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles