Valitsus pani paika energiahinna šoki toetusmeetmed (15)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Radiaator, foto on illustratiivne!
Radiaator, foto on illustratiivne! Foto: Станислав Мошков

Valitsus otsustas laiendada vähekindlustatud peredele mõeldud energiahinna toetust nüüd ka leibkondadele, kelle sissetulek pere esimese liikme kohta jääb alla 1126 euro kuus.

Toetus puudutab nii elektri, gaasi kui ka kaugkütte kulusid, mille hinnatõus kompenseeritakse 80 protsendi ulatuses võrreldes tõusueelse tasemega. Lisaks otsustas valitsus tasuda detsembrist kuni märtsini tarbijate eest täies ulatuses gaasi võrgutasu.

Toetust saavad hakata taotlema kõik leibkonnad, kelle sissetulek kaalutuna pereliikme kohta on allpool nimetatud määra.

Tehisjuristi kalkulaator aitab tingimuste ja hüvitise suuruse väljaarvutamisel. 

Riigihalduse minister Jaak Aabi hinnangul puudutab see Eestis umbes 380 000 leibkonda ehk üle 800 000 inimese. «Kui seni arvestasime toetuse saajateks vähemkindlustatud perekonnad, siis turuprognoose vaadates oli selge, et abi ootavad ja vajavad ka keskmise sissetulekuga leibkonnad,» selgitas ta. 

Peaminister Kaja Kallase sõnul puudutab energiahinna hüppeline tõus nii ettevõtteid kui ka sadu tuhandeid peresid. «Erakordselt kõrgete elektri-, sooja- ja gaasihindade juures on abivajajaid oluliselt rohkem kui on vähekindlustatud peresid. Seetõttu otsustasime toetuse saajate ringi laiendada,» kommenteeris ta.

Arvestuslikult kulub toetusele 79 miljonit eurot, mis võetakse CO2 kvoodimüügi tuludest.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles