Lugeja küsib: miks ei ole alkoholipudelitele märgitud kaloreid? (3)

Tarbija24
Copy
Õlut täis ostukorv.
Õlut täis ostukorv. Foto: Kristjan Teedema

Lugeja soovis teada, miks ei ole paljudele alkoholitoodetele toitumisalast teavet märgitud – sisaldavad needki ju kaloreid ja süsivesikuid.

Tuleb välja, et mõnel alkohoolse joogi pudelietiketil siiski on kirjas jookide energiasisaldus. Kalorid märgivad väikeses kirjas ära nii Liviko, A. Le Coq kui ka Saku õlletehas.

Alkoholitootjate ja maaletoojate liidu tegevjuht Triin Kutberg selgitas, tootjatel pole kohustust toitumisalast teavet alkoholipudelile märkida. Mõned tootjad teevad seda aga eneseregulatsiooni korras ning tõenäoliselt hakkab Euroopa Liit seda varsti kõigilt tootjatelt ja maaletoojatelt nõudma.  

Tõsi on aga see, et alkohoolsetes jookides on ohtralt nii kaloreid kui ka süsivesikuid. Kaks suuremat õlletootjat on selle info ka oma kodulehel ära toonud.

Näiteks 100 milliliitris Saku Somersby õunasiidris on 59 kilokalorit energiat, mis tuleb muu hulgas ka 8,1 grammist suhkrutest.

100 grammis punases veinis on 69 kilokalorit ja 2,6 grammi suhkruid. 100 grammis viinas on koguni 231 kilokalorit, süsivesikud seal puuduvad.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles