Rocca al Mare Prisma smuutikastist saab puuvilju 49 senti kilo eest

Tarbija24
Copy
Smuutikast
Smuutikast Foto: Prisma Peremarket

Prisma alustas Rocca al Mare kaupluses pilootprojektiga, mille eesmärk on vältida puuviljade riknemist ja äraviskamist. Smuutikasti pakendatud puuviljade kilohind on vaid 49 senti.

Smuutikasti idee sai alguse kaupluse igapäevatööd jälgides. «Kõikides poodides jäävad iga päev mõned üksikud puuviljad seisma, kuna kliendid eelistavad värskema või veatuma välimusega vilju. Samas on need õigel ajal kodusele toidulauale või smuutisse jõudes täiesti söögikõlbulikud,» ütles Prisma hanke- ja sortimendidirektor Kaimo Niitaru. «Sellest sündiski idee pakendada küpsed ja veidi väsinud välimusega puuviljad ja marjad kokku smuutikastiks.»

Esimese nädala kogemus näitab, et kliendid on algatuse positiivselt vastu võtnud. «Seni on ära ostetud peaaegu kõik kokku pandud smuutikastid ning oleme vähendanud äravisatava toidu kogust märkimisväärselt,» lisas Niitaru.

Suur osa toidukaubast rikneb kodudes, kuid ka kauplustel on märkimisväärne roll. Puuviljad riknevad nii kiiresti, et sageli ei jõua need õigel ajal Toidupanka või teiste abivajajateni. 

Prisma laieneb smuutikastide projektiga lähiajal ka teistesse kauplustesse. «Esmane katsetus Rocca al Mare Prismas on olnud edukas ning paari nädala jooksul alustame smuutikastide pakkumist ka teistes Prismades,» lisas Niitaru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles