Tööjõurentija: pühadeperioodiks lisatööjõu palkamine on tavapärane

BNS
Copy
Peamiselt otsivad abiväge kaubanduskeskused.
Peamiselt otsivad abiväge kaubanduskeskused. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Tööjõu rendi ja värbamisettevõtte Finesta tööjõu rendiosakonna juhi Kerli Kadaku sõnul on jõulupühade perioodiks ajutise lisatööjõu palkamine muutunud juba üsna tavaliseks nähtuseks.

«Peamiselt otsivad abiväge kaubanduskeskused, kus pühade-eelsel ajal suureneb müük ja vajatakse töötajaid juurde,» märkis Kadak pressiteates. Samuti on tema sõnul jõulude paiku rohkem tööd ka posti- ja kullerfirmadel.

Lisaks pühadeperioodile on vaja lühiajalist tööjõudu mõnikord ka muul ajal, eriti suurtes kaubanduskettides, kus kaupluseid on palju, näiteks kui avatakse mõni uus kauplus või on tulemas suur allahindluskampaania.

«Kuna jõuludele järgnebki jaanuaris traditsiooniline soodusmüükide aeg, siis vajab osa kaubandusettevõtteid kindlasti tööampsu tegijaid ka uue aasta alguses,» ütles Kadak.

Suuri nõudmisi tema sõnul tööampsajatele ei ole. «Inimene peab olema töötamisealine ja ise huvitatud töö tegemisest,» selgitas ta. «Väljaõpe toimub kohapeal ja seega on määrava tähtsusega isikuomadused,» lisas Kadak.

Ka vanus ja natuke häbelikum suhtlemisoskus ei pruugi olla lühiajalise töö otsimisel sugugi takistuseks. «Tööd leidub noorematele ja vanematele, füüsiliselt tugevamatele ja nõrgematele, neile, kes armastavad palju suhelda ja neile, kes eelistaks rahulikult oma rida ajada,» loetles tööjõu rendiosakonna juht.

Tööampse teevad tema sõnul näiteks väikeste lastega emad, kes tahaks vahepeal tööd teha, aga pole veel valmis päriselt ametisse naasma; pensionärid, kel pole tervist ja ka tahtmist kogu aeg järjest töötada; üliõpilased; ning inimesed, kes juba töötavad kuskil vahetustega ja kes mahutavad ajutiselt oma ajakavasse teise töökoha juurde.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles