Iisrael sulgeb omikrontüve pärast oma piirid välismaalastele

Copy
Iisrael on esimene riik, mis sulges täielikult oma piirid vastuseks uuele ja potentsiaalselt nakkavamale koronaviiruse variandile.
Iisrael on esimene riik, mis sulges täielikult oma piirid vastuseks uuele ja potentsiaalselt nakkavamale koronaviiruse variandile. Foto: Ronen Zvulun

Iisrael sulgeb pühapäeval oma piirid kõigile välismaalastele, kuna on mures koroonaviiruse uue omikrontüve leviku pärast, teatasid võimud.

Iisrael keelab seoses koroonaviiruse uue tüve levikuga enamikul välisturistidel riiki sisenemise, vahendas väljaanne Haaretz.

«Välisriikide kodanike sisenemine Iisraeli on keelatud, välja arvatud erikomisjoni heakskiidu saanud juhtumid,» teatas peaministri büroo, lisades, et meede jõustub alates pühapäeva õhtust.

Uudisteagentuuri Reutersi andmetel kehtib keeld vähemalt kaks nädalat. Samuti on Iisraeli kodanikel keelatud külastada kümneid Aafrika riike, kus juudiriigi võimude teatel levib aktiivselt uut tüüpi koroonaviirus.

Valitsus kehtestas ühtlasi ka mõned täiendavad piirangud riigis korraldatavatele avalikele üritustele, mis mõjutavad vaktsineerimata elanikke.

Iisraelis on seni teatatud ühest uude viirusevarianti nakatumisest. Omikrontüve kahtlustatakse ka veel seitsmel inimesel riigis, kuid esialgu pole see veel ametlikku kinnitust leidnud.

«Iisraelis tuvastati Lõuna-Aafrika riikides avastatud variant,» teatas ministeerium. Tervishoiuametnikud lisasid, et nakatunu on Malawist naasnud naine. Veel mitu välismaalt naasnud inimest pandi karantiini.

Võimude teadaandes märgitakse, et Iisraeli eriteenistustel lubatakse taas jälgida kodanike mobiiltelefonide kaudu edastatavaid andmeid, et teha kindlaks, kes on kokku puutunud koroonaviirusesse nakatunud inimestega.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles