Jalgratastele on olemas nii naast- kui lamellrehvid

Tarbija24
Copy
Jalgratastele on olemas ka talverehvid
Jalgratastele on olemas ka talverehvid Foto: AFP/SCANPIX

Nagu ka autodele, on jalgrataste jaoks olemas talverehvid nii naastu, kui ka lamellina, kinnitab Tartu lõunakeskuse Hawaii Expressi juhataja Vahur Püssa. 

Kuigi ilmad on üha talvisemad, võib ka eelolevatel kuudel julgelt jalgrattaga sõita. «Talverehve saab panna põhimõtteliselt igasugustele ratastele, vähemasti neile, millel talverehvi mõõt on olemas,» julgustas Püssa.

«Naastu eelis tuleb välja libedal teel. Lumistel teedel saab kenasti hakkama lamelliga, lumel otsest vajadust naastu järele ei ole,» tõi ta välja. Naastrehvide tarbeks on nende kaupluses 2 tootjat: Continental ja Schwalbe. «Mida rohkem on naaste, seda turvalisem on jäistes oludes sõita. Valikus on kas 240 naastu või 120,» selgitas Püssa. 

Eestis on üha rohkem inimesi, kes on nõus ka talvel jalgrattaga sõitma. Nii läheb aasta- aastalt üha rohkem ka jalgrataste talverehve kaubaks. Rehvide vahetus on Püssa sõnul lihtne ning soovi korral saab igaüks sellega hakkama. Kui keegi kohe kuidagi ei taha kodus seda tööd teha, tulevad nii Hawaii Express kui teised rattapoed hea meelega appi. 

Jalgratas ise peab vastu ka talveilmale, küll aga sõltub näiteks keti õlitamine talvel temperatuurist. «Miinuskraadideks on spetsiaalne ketiõli. Täispikad porilauad on kindlasti teema, kuna seda soola ja soppa, mida meil on palju, peaks sattuma võimalikult vähesel määral rattale,» märkis Püssa. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles