Narvas avastati seitse eluohtlikku gaasiboileriga vannituba

Tarbija24
Copy
Gaasiboiler
Gaasiboiler Foto: Peeter Langovits

Tarbijakaitse ja tehnilise järelvalve amet (TTJA) kontrollis Narvas 40 korteris gaasiseadmeid. Lisaks muudele puudustele avastati seitse eluohtlikku gaasiveesoojendajaga vannituba.

Projekti käigus kontrolliti gaasiseadme toimimist, õhuvarustust, ruumide ventilatsiooni toimimist, torustiku korrasolekut ja ühenduste tihedust ning vingugaasianduri olemasolu.

Kontrolli tulemusena tunnistati nõuetele vastavaks ainult poolte kontrollitud korterite gaasipaigaldis. Vaid gaasipliidiga korterites oli gaasipaigaldise olukord hea. Kontroll viidi läbi Narva linna valitud vähekindlustatud perede korterites.

Leidus seitse korterit, kus vannitoas asuva gaasiveesoojendaja korral puudus vannitoas ventilatsiooniks ja gaasi põlemiseks vajalik õhu sissepuhkeava. Ruumiõhust sõltuva gaasiseadme korral on põlemisõhu puudumine kõige tõsisem puudus. Kui õhku ei jätku, hakkab põlemisel tekkima vingugaas. 

Ohtlikku gaasipaigaldist ei tohi enne kasutada, kui puudused on likvideeritud. 

Vingugaasiandur on kohustuslik paigaldada kõikidesse eluruumidesse, kus kasutatakse gaasiveesoojendajat või gaasikütteseadet. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles