Autorendi hinnad hakkasid vaikselt tõusma

Adele Johanson
Copy
Eesti inimesed rendivad kalleimaid autosid, välismaised ehitajad ja kullerid odavamaid
Eesti inimesed rendivad kalleimaid autosid, välismaised ehitajad ja kullerid odavamaid Foto: Urmas Luik

Pandeemia lõi alguses autorenditurule põntsu, kuid nüüd on Eestis hakatud jälle autosid rentima ja hinnad hakanud vaikselt kosuma. Kes aga soovib, võib ajaloohõngulise auto saada ka 10 euro eest päevas.

«Tänaseks on inimesed uut elukorraldust arvesse võttes hakanud taas reisima, mis on toonud kaasa ka rendiautode nõudluse kasvu. See omakorda viib hinnad tagasi vähemalt pandeemia-eelsele tasemele ja kui võrrelda oktoobri hindu eelmise aasta oktoobriga, siis tõus on märgatav,» märkis Autolevi asutaja Tauri Kärson.

«Eks nad natuke ikka lähevad kallimaks. Hinnatõus on olnud mõistuse piires, see on nii igal aastal,» tõdes ABC Rent Eesti autopargihaldur Silver Savik.

Odavamate rendiautode hinnad algavad 10 eurost päevast, aga kohalikud autojuhid neid väga ei himusta ja tahetakse midagi viisakamat. Eesti inimesed rendivad pigem 20-40 eurose päevahinnaga autosid. «Autolevis on kasvanud huvi kallima otsa sõidukite vastu, mis maksavad päevas 30 eurot või rohkem,» tõdes Kärson. Samas hinnaklassis on ka ABC Rendi sõidukid.

Mõigus rendib odavamaid sõidukeid pisike rendifirma, mille omanik oli nõus küll asja kommenteerima, kuid mitte oma nimega. Rendiäri ajab ta oma kodust. «Vanema otsa autod on ikka sama hinnaga. Huvi on kasvanud ja mul on aiatagune kogu aeg tühi,» kirjeldas ta seisu.

Vanemad autod on tal juba koguni eelmisest sajandist ning neid rendivad sagedasti välismaised ehitajad, kes tahavad kuhugi sõita, või siis toidukullerid, kes peavad päev otsa linnavahel tiirutama. Rendifirma omanik lisas, et temalt on autot kasutada saanud ka ajakirjanik, kelle auto jäi vigase käigukasti tõttu seenemetsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles