Valitsus otsustas: kõik saavad väiksema elektriarve (9)

Tarbija24
Copy
Riik kompenseerib poole võrgutasudest.
Riik kompenseerib poole võrgutasudest. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Valitsus kinnitas täna elektrihinna tõusu tõttu väljatöötatud toetuse põhimõtted, millega leevendatakse poole aasta vältel hinnatõusu mõju kõigile tarbijatele.

«Elektrihinna tõus puudutab meid kõiki, nii kodutarbijaid kui ka ettevõtteid. Et järsult kasvanud elektriarved rahakotile ootamatult suureks koormaks ei osutuks, toetab riik olukorra leevendamiseks kõiki elektritarbijaid läbi võrguteenuse kulu osalise katmise,» ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Tarbijatele kompenseeritakse võrguteenuse tasust 50 protsenti ning soodustus kehtib oktoobrist märtsini tarbitud elektri kohta.

Soodustuse saamiseks ei pea tarbija ise midagi tegema ega kuskile pöörduma, oktoobrikuu elektriarve laekub teenusepakkujatelt kõigile juba poole väiksema võrguteenuse tasuga, lisas Aas.

«Eksperdid väidavad, et olukord peaks stabiliseeruma kevadel, seni saame tegeleda nii-öelda tulekahju kustutamisega. Peame selliste olukordade vältimiseks jätkama jõuliselt kohapealse taastuvenergia tootmise arendamisega, et tulevikus ei peaks enam kasutama kalleid fossiilseid kütuseid,» ütles Aas.

Energiahindade tõusu mõju leevendamiseks töötas rahandusministeerium lisaks välja ka toetuse vähemkindlustatud leibkondadele elektri-, gaasi- ja kaugküttearvete tasumiseks.

Jaotusvõrguettevõtjatele kompenseerib pool võrguteenuse tasudest SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Riigieelarvest kulub selleks hinnanguliselt üle 88 miljoni euro.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles