Robotniiduk tuleb talvepuhkuseks valmis panna

Tarbija24
Copy
Robotniiduk
Robotniiduk Foto: Sille Annuk

Koduses aias tegutsevad robotniidukid on selleks aastaks suurema töö ära teinud ning aeg on nad talvepuhkusele saata. Seesami kodukindlustuse tootejuht Dagmar Gilden anab nõu, kuidas seda kõige paremini teha. 

Puhasta, aga mitte survepesuriga

Enne kui niiduk talvekorterisse viia, tasub masin korralikult puhastada. Seda ei tohi kindlasti teha survepesuriga, mis võib vee läbi tihendi suruda või kahjustada niiduki õrnemaid osi. «Puhastamiseks sobivad tootjate esindajate sõnul näiteks pehmemad harjad, suruõhk või lihtne niiske lapp, millega põhi ja masina korpus hoolikalt üle käia. Lisaks võiks puhastada ka laadimisjaama,» soovitab Gilden.

Lae aku täis

«Niidukit pikemaks ajaks seisma jättes soovitavad tootjad robotniiduki aku täis laadida,» rõhutas kodukindlustuse spetsialist. Samamoodi tuleks aku laadimisest alustada ka kevadhooaja alguses, et masin talveunest taas üles äratada.

Käi hoolduses

Et niidukil oleks pikk eluiga, peaks selle korra aastas viima ka hooldusesse, kus kontrollitakse masin üle ja viiakse läbi tarkvarauuendus. «Hooldus soovitatakse läbi viia sügistalvisel perioodil, aga tegelikult võib seda edukalt ka kevadhooaja alguses teha,» soovitab Gilden.

Robot külma ei armasta

Lisaks tasub meeles pidada, et niidukit soovitatakse hoida pigem soojemates ruumides – külma ja miinuskraade need seadmed ei armasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles