Vaata, kuhu Tallinnast talvel lennata saab

Tarbija24
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna lennujaama talvisest lennugraafikust leiab lennud 32 otsesihtkohta, lisaks sellele lisanduvad lennuplaani õige pea ka tellimuslennud, nende hulgas eestlaste lemmikud, näiteks Sharm el Sheikh ja Hurghada ning Gran Canaria ja Tenerife.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on seekordne talvine lennugraafik sihtkohtade arvu arvestades läbi aegade üks parimaid talviseid graafikuid.

«Oktoobri lõpust kehtima hakkavas talvises lennuplaanis on juba praegu 20 protsenti rohkem istekohti kui 2021. aasta suvel ning siia pole lisatud veel tšarterlendude istekohti. See on selgeks märgiks sektori taastumisest – on olemas nõudlus ning lennufirmad on sellele omalt poolt pakkumustega reageerinud,» rääkis Pärgmäe ning lisas, et on hea meel näha, et sel talvel on reisijatel võimalik avastada nii vanu lemmikuid kui ka uusi sihtkohti ning lennuplaanis on kõigile midagi.

Uutest sihtkohtadest lisanduvad talvel graafikusse Barcelona, Liverpool, Billund, Pariis Beauvais ja Rooma Ciampino, tagasi tulevad lennud Düsseldorf Weeze, Maltale ja Edinburghi.

Suusareiside sõbrad saavad see talv valida lendude vahel Münchenisse, Zürichisse, Salzburgi, Viini ja kahte Milano lennujaama.

Palju sooduskampaaniaid

Pärgmäe lisas, et kuna pakkumus on suur, teevad lennufirmad praegu aktiivselt ka sooduskampaaniaid ning mitmetesse sihtkohtadesse on võimalik saada väga soodsa hinnaga pileteid. «Siiski tasub meeles pidada, et enne reisile suundumist tuleb end kurssi viia sihtriigi nõuetega ning võtta kaasa kõik vajalikud dokumendid. Kui viimase paari aasta jooksul pole reisil käidud, tasub kindlasti üle kontrollida ka reisidokumentide kehtivusaeg, seda eriti väljapoole Euroopa Liitu reisides».

Septembris läbis Tallinna lennujaama 165 199 reisijat, mida oli üle kolme korra enam kui eelmise aasta samal kuul. Nii lendude kui müügis olnud istekohtade arv oli võrreldes augustiga septembris suurem, kuid puhkuseperioodi lõppedes jäi regulaarlendude keskmine täituvus 64 protsendi juurde.

Septembris avas Wizz Air otseliini Tallinna ja Napoli vahel, samuti alustas Türgi lennufirma Pegasus hooajalisi regulaarlende Antalyasse. Kokku oli võimalik septembris otselendudel lennata 30 sihtkohta, millest kõige enam kasutati Riia ja Frankfurdi sõlmjaamasid. Kõige populaarsemad tellimuslendude sihtkohad olid Türgi ja Kreeka, aga ka Bulgaaria ja Montenegro kuurordid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles