GALERII ⟩ ABB eksklusiivne elektriautode teemapäev

PM Majandus
Copy

Ülemaailmse elektrisõidukite päeva tähistamiseks korraldas ABB koos elektriautode edasimüüjatega teemapäeva, kus osalesid praktiliselt kõik Eestis elektriautode müügiga tegelevad ettevõtted ja väljas oli enam kui 30 elektriauto mudelit. 

«Kuigi elektriautod on tulnud selleks, et jääda ja nende osakaal kasvab aasta-aastalt, on Eesti olnud selles osas pigem sabassörkija,» märkis ABB Balti riikide juht Jukka Patrikainen. «Et see suhtumine muutuks, soovib ABB anda oma panuse, mille üks osa on ka elektriautode teemapäev. Käsitleme päeva raames teemasid, mis puudutavad e-mobiilsuse maailma – elektriautodest veesõidukiteni ning kodustest laadimislahendustest suurlinnade laadimissüsteemideni.»

Transport on täna suurim CO2 heitkoguste tekitaja. Umbes 24% kõigist heitkogustest pärineb sellest sektorist ja üle 75% sellest tuleb autode, veoautode ja mootorratastega maanteetranspordist. Paljuräägitud lennunduse heitkogused moodustavad vaid 11 protsenti transpordi heitkogustest. Sõiduautod põhjustavad kogu maailmas 60 protsenti maanteetranspordi heitkogustest. Elektriline transport koos taastuvenergia tootmisega võib oluliselt vähendada ülemaailmset CO2-heidet. Suurt rolli mängib selles skeemis ka elektrienergia salvestamine.

Teemapäeval osalesid praktiliselt kõik Eestis elektriautode müügiga tegelevad ettevõtted ning väljas oli 34 elektriautomudelit, millega said huvilised teha proovisõite. Teemapäeva raames toimus ka esinduslik erialane seminar, kus olid kohal Eesti juhtivad eksperdid ning arvamusliidrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles